Annabelle Brand en Sofie van Rossum behalen Junior Med certificaat

Eliz ErsoyAlgemeen

Annabelle Brand (6VB) en Sofie van Rossum (6VC) hebben op zaterdag 7 november hun Junior Med School certificaat in ontvangst mogen nemen! Ze hebben anderhalf jaar lang – naast het ‘gewone’ lesprogramma in 5 en 6 vwo – onderwijs gevolgd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierbij lag de focus op het doen van onderzoek, maar hebben ze ook heel veel geleerd over tal van medische onderwerpen. Daarnaast zijn ze de afgelopen twee zomervakanties aan de slag gegaan voor Junior Med School.

Thesis: Taaislijmziekte en cranio-faciale afwijkingen

Daarbij stond afgelopen zomer in het teken van het uitvoeren van een eigen onderzoek en het schrijven van de daarbij behorende thesis. Annabelle heeft zich beziggehouden met medicijnen die de kwaliteit van leven van patiënten met Taaislijmziekte (CF) kunnen verbeteren en Sofie deed onderzoek naar mutaties die samenhangen met cranio-faciale afwijkingen. Beide leerlingen hebben hun thesis met verve gepresenteerd op het Erasmus MC.

Annabelle en Sofie: van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie Junior Med School certificaat en veel succes voor de toekomst!