BètaPlus-klas op studiereis naar Genève

Ank MinkmanExcellentie

Op 13 en 14 juni zijn twintig 5V-leerlingen uit de BètaPlus-klas, samen met twee docenten, op studiereis naar Genève geweest om daar de geleerde theorie van het afgelopen jaar in de praktijk toegepast te zien. Geneve CERN AHet eerste programmaonderdeel was een bezoek aan het Muséum d’histoire Naturelle. In dit natuurhistorisch museum is op zeer beeldende wijze het ontstaan van het leven op aarde en de verscheidenheid aan organismen op de wereld weergegeven.

Daarna is hét symbool van de stad Genève, Jet d’Eau bezocht: een fontein in het meer van Genève die per seconde maar liefst vijfhonderd liter water 140 meter hoog de lucht in spuit.

Op zaterdag werd een bezoek aan CERN gebracht. Deze Europese organisatie voor kernonderzoek is een van de grootste en meest gerespecteerde onderzoeksinstituten ter wereld. In een ondergrondse, ringvormige deeltjesversneller van 27 kilometer lang wordt onderzoek gedaan naar elementaire deeltjes, door deze op hoge snelheid met elkaar te laten botsen. Na een rondleiding door het controlecentrum werden de leerlingen in de gelegenheid gesteld om in de hal rond te kijken waar de onderdelen van de deeltjesversneller, voordat zij ondergronds gaan, getest worden.

Al met al was het een leuke en heel leerzame studiereis.