Bezoek Tweede Kamer

Het SchoolvoorbeeldActiviteiten

Op donderdag 7 maart heeft de internationaliseringsgroep Denemarken (Odense) een bezoek gebracht aan Den Haag. Voorgaande jaren werd er een bezoek gebracht aan de ridderzaal, maar het is natuurlijk veel interessanter om een kijkje te nemen in het hart van de democratie; de Tweede Kamer. In overleg met de heer Spek, fractiemedewerker VVD, is er een programma opgesteld voor het bezoek aan het Binnenhof. Het programma bestond uit: een bezoek aan de ‘Kamer’, een ontmoeting met Tweede Kamerlid Van Oosten (VVD) en een rondleiding door het Haagse.
De heer Van Oosten heeft verteld over zijn werkzaamheden en de leerlingen hebben in het kader van de opdracht ‘Similarities and Differences’  (tussen Nederland en Denemarken) de mogelijkheid gehad om vragen te stellen over zijn werkzaamheden en de besluitvorming in de Tweede Kamer.
Mede namens de leerlingen en de Deense collega’s wil ik de heer Van Oosten, de heer Spek en de overige mensen die betrokken waren bij dit bezoek bedanken voor hun tijd, gastvrijheid en inzet.

M. Scheffers,
begeleider internationalisering Denemarken