Brugklasnieuws

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen, Brugklas

Introductielessen en open dag

Voor alle leerlingen in groep 8 van de basisschool volgt na de Kerst een spannende periode. Op veel middelbare scholen zijn introductielesjes en Open Dagen, veel scholieren maken de Cito-toets of een andere test en uiteindelijk kiezen zij, samen met hun ouders, voor een nieuwe school. Ook op het Emmauscollege bieden wij de basisschoolleerlingen de gelegenheid om eens binnen te kijken. Op 29 en 30 januari zijn de introductielesjes en op 2 februari is de Open Dag.

Veel van onze eigen leerlingen zijn actief op deze momenten en natuurlijk werken alle collega’s hieraan mee. Het blijft een uitdaging om in korte tijd een goed en reëel beeld van onze school neer te zetten.

Kijkt u voor meer informatie en onze informatiebrochure eens op de website onder het kopje ‘Wil jij naar het Emmaus?’

Kerstbal voor de brugklassers

Ook de brugklassers mogen voor het eerst meedoen aan een groots feest: het kerstbal. Voor hen begint het feest ook om 20.00 uur maar is de eindtijd 24.00 uur. Deze leerlingen betalen om deze reden geen 7 euro maar 6 euro. De brugklaskaartjes worden verkocht via de leerlingenraad.
Ik raad alle brugklassers aan om vroeg te komen en zo eerst rustig te kunnen rondkijken in de prachtig versierde Cruise Terminal.

drs.M.J. Klomp
afdelingsconrector brugklas