CKV/KCV- JUNIOR 3H/3V

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen

In toetsweek I, op vrijdag 1 november (3 vwo) en donderdag 7 november (3 havo) wordt de Theaterdag georganiseerd. Als voorbereiding op het vak CKV-Culturele Kunstzinnige Vorming of KCV-Klassieke Culturele Vorming (verplichte vakken in de bovenbouw) worden zij in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de professionele Rotterdamse theaters. In kleine groepjes worden onze leerlingen door medewerkers van de diverse theaters ontvangen. Zij volgen een workshop en krijgen een kijkje achter de schermen. 


Deze dag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. Alle leerlingen volgen in ieder geval per klas een workshop bij het RO-theater. Daarnaast mag men zelf een workshop kiezen uit een gevarieerd aanbod van andere culturele instellingen (Scapino ballet, Codarts, HipHopHuis, Watch that Sound, Nederlands Foto Instituut).

De leerlingen hebben op de voor hen bedoelde Theaterdag géén toetsen en beide dagen zijn zo gekozen dat de dag erna ook geen toetsen kent. De leerlingen komen niet op school, maar brengen de gehele dag (van 9.30 – 16.00 uur) in het centrum van Rotterdam door. Zij moeten zoals gebruikelijk zelf voor hun lunch zorgen.

Leerlingen gaan zelfstandig met de fiets of metro naar het centrum van Rotterdam en dienen 10 minuten vóór aanvang van de workshop bij de juiste instelling aanwezig te zijn. 

Wij hopen net als voorgaande jaren op een dag vol inspiratie.

Namens het CKV/KCV-junior Theaterdag team, 

Th.Tullenaar, cultuurcoördinator.