De nieuwe Cultuurkaarten zijn er weer

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen

De Cultuurkaart is eigenlijk een CJP pas (Cultureel Jongeren Paspoort) met allerlei kortingsmogelijkheden. Omdat het een persoonlijk document is, moet elke leerling zich individueel aanmelden. Dat aanmelden of activeren gaat digitaal.

De leerlingen krijgen een enveloppe van hun mentor en worden geacht de Cultuurkaart zelfstandig te activeren. Dat kan op school in de mediatheek maar ook gewoon thuis.


De Cultuurkaart is een kortingspas van CJP waarmee op zo’n 150.000 plekken kassakorting kan worden verkregen: bij theaters, musea, festivals, bioscopen, maar ook op kleding, muziek en games. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.CJP.nl

Voor alle duidelijkheid: In de begeleidende handleiding, brief en magazine staat algemene informatie die afwijkend kan zijn van het schoolbeleid.

In overleg met de schoolleiding zijn voor dit schooljaar de volgende afspraken gemaakt:

  • de cultuurtegoeden (15 euro per leerling) worden collectief ingezet.
    Daarmee worden in de onderbouw de klassikale culturele activiteiten, die per afdeling in de vorm van projecten worden aangeboden, betaald. De leerlingen zien na het activeren van hun Cultuurkaart een tegoed van € 0. Dat maakt de kaart nog niet nutteloos want ze dient tevens als CJP kortingspas. De voordelen daarvan worden in het magazine uit de doeken gedaan.
  • In de bovenbouw worden de leerlingen, conform het vak CKV of KCV, geacht zelfstandig hun culturele activiteiten te ondernemen. Overigens worden ook hier de collectieve schoolactiviteiten uit het cultuurkaartbudget betaald. 


Ter informatie:

  • Voor een compleet overzicht van alle culturele activiteiten in Rotterdam, de regio en/ het land raadpleeg www.CJP.nl
  • Of klik op de Cultuurkaart in de rechterkolom van de homepage van het Emmauscollege.
  • Op die site vind je tevens allerlei kortingsacties van o.a. de NS.

Ik wens jullie veel interessante en leerzame culturele uitstapjes toe.

Dank voor de medewerking,

Th. Tullenaar, cultuurcoördinator