Deutscholympiade 2015/2016

Ank MinkmanExcellentie

Twee leerlingen van onze school, Iris van Rossum (4V) en Nova van den Bogerd (3G) hebben afgelopen vrijdag de voorronde gewonnen van de Nationale Deutscholympiade! Deutscholympiade 3AElke twee jaar wordt in de zomer een wedstrijd voor leerlingen met Duits in hun pakket georganiseerd: de Internationale Deutscholympiade. Leerlingen uit landen over de gehele wereld doen mee aan dit internationale evenement, ook leerlingen uit Nederland. Om te bepalen wie namens Nederland mag deelnemen aan de Internationale Deutscholympiade worden op vier plekken in Nederland voorrondes gehouden. De winnaars van deze voorrondes doen vervolgens mee aan de finale, de nationale Deutscholympiade. De twee winnaars van deze finale mogen Nederland dan vertegenwoordigen tijdens de Internationale Deutscholympiade.

De Deutscholympiade startte op 28 oktober tijdens de op school georganiseerde Deutscholympiade waaraan 32 leerlingen uit 3V en 4V meededen. Uit deze groep kwamen naast Iris en Nova ook Pauline Terpstra (4V) en Mies Groeneweg (3G) als winnaars naar voren.

Afgelopen vrijdag bezochten Mies, Pauline, Nova en Iris samen met de docenten Koch en Van Kreel de universiteit van Leiden. Daar moesten ze in ongeveer drie uur tijd laten zien hoe hun lees-, luister-, schrijf- en spreekvaardigheidsniveau was. Het laatste onderdeel bestond uit een presentatie, die ze in samenwerking met de andere deelnemers aan de Deutscholympiade moesten geven.

In maart zullen Iris en Nova deelnemen aan de landelijke Deutscholympiade en we hopen natuurlijk, dat ze daar ook zo goed zullen presteren!