Deutscholympiade Emmauscollege

Aanstaande donderdag 16 november om 14.35 uur is het weer zover: de Deutscholympiade. Na het enorme succes van de vorige Olympiade, waarbij onze leerling Nova van den Bogerd (5V) de eerste prijs won, een nieuwe kans voor alle leerlingen van 3V en de leerlingen van 4H en 4V met Duits in hun pakket om dit nog een keer te herhalen. 

Tijdens deze olympiade maken de leerlingen de volgende onderdelen: een luistertoets, een leestoets, een schrijfopdracht en een dictee. De beste vier leerlingen gaan door naar de regionale voorronde in Leiden. De winnaars van deze voorronde gaan weer door naar de landelijke finale, waaruit de winnaar wordt gekozen. Deze mag dit jaar in de zomervakantie naar Freiburg, waar een fantastisch programma voor hem of haar klaarstaat.

Wij wensen de deelnemers veel succes. 

Neila is Jonge Denker des Vaderlands!

Neila Bakija boekt succes na succes. Na een prachtige speech en een spannende gespreksronde in de finale mag Neila zich Jonge Denker des Vaderlands noemen. Het komende jaar zal zij de Denker des Vaderlands, prof. dr. René ten Bos, bijstaan bij diverse mediaoptredens. Van harte gefeliciteerd!  Lees meer →

Voorstel Neila c.s. gaat naar Europees Parlement!

Van 4 tot 11 november vond het internationale Model European Parliament plaats in Helsinki. Neila Bakija uit 6V was een van de acht gedelegeerden van Nederland. Ze zat in de commissie “Women’s Rights and Gender Equality”, die een grote overwinning heeft geboekt. Hun voorstel is door de meerderheid van het “parlement” goedgekeurd! 
Lees meer →

Neila naar de finale van Jonge Denker des Vaderlands

Neila Bakija heeft het weer gedaan: ze heeft zich nu weten te plaatsen voor de laatste ronde van de Jonge Denker des Vaderlands. Na een columnwedstrijd behoort zij tot de laatste 14 kandidaten voor de titel Jonge Denker des Vaderlands. Lees meer →