DigiVita Code Event

Ank MinkmanAlgemeen

Verslag van deelnemer Jitske: Zaterdag 13 juli werd op de Hogeschool in Rotterdam voor de tweede keer het DigiVita Code Event georganiseerd, een dag waarop meisjes vanaf 8 tot 18 jaar leren programmeren. Op de dag zelf waren er verschillende dingen te doen, waaronder 3D printen en aan de slag gaan met Lego Mindstorms, maar ook je eigen website programmeren.

De dag begon voor ons (de zes leerlingen van het Emmauscollege) met Lego Mindstorms. We leerden daar hoe we zo’n robot in een vierkant konden laten rijden en de robot vervolgens om de kist te laten rijden. Ik had zelf nog nooit een Lego Mindstorms robot laten rijden, dus het was een erg leerzame en leuke ervaring (maar in het begin ook wel wat lastig).

Nadat vrijwel iedereen het onder de knie had hoe ze hun robot konden laten rijden, gingen we naar het ‘Stadslab’ toe, waar het onder andere mogelijk was om te 3D printen. Als opdracht kregen we om een sleutelhanger te maken. Dat lukte bij iedereen en de resultaten waren dan ook goed gelukt.

Voordat de pauze begon, gingen we eerst nog een stoplichtje programmeren. Het programmeren hield in dat we er voor zorgden dat de drie lampjes gingen branden. Dat was niet erg moeilijk, maar wel erg leuk om te doen!

Toen de pauze afgelopen was, gingen we naar het laatste onderdeel van de dag. De groepen waren ingedeeld op leeftijd, dus alle groepen hadden een andere opdracht. Wij kregen de opdracht om een website te programmeren, wat eigenlijk best lastig was. We moesten namelijk allerlei codes intypen en soms ging het wel eens mis. Het was een erg leerzame ervaring.

Kortom: het DigiVita Code Event is een echte aanrader!”