Doe je mee aan Zomercampus010?

Ank MinkmanAlgemeen

Wil je na de zomer met vertrouwen eindexamen doen in havo of vwo? En wil je niet de hele zomer thuis zitten? Doe dan mee aan Zomercampus010. De leukste en grootste zomercampus van Nederland. Het is een combinatie van leren, sporten en activiteiten in techniek en cultuur. Het programma duurt twee weken, (elf dagdelen) dus er blijft genoeg tijd over voor andere zomerplannen. Deelname is gratis.

Hoe werkt het?
Volgend jaar doe je eindexamen havo of vwo. Bij Zomercampus010 krijg je examentraining in het vak waar je beter in wilt worden. Welk vak? Dat kies je zelf. Je krijgt training in een kleine groep, dus je leert in een korte tijd veel bij. Je doet ook mee met een ‘challenge’, die je gelijk kunt gebruiken voor je profielwerkstuk. Dat scheelt volgend schooljaar tijd. Burgemeester Aboutaleb daagt je uit een creatieve oplossing te bedenken voor een vraag over de toekomst van Rotterdam. Bijvoorbeeld over gezondheid en de wijk, cultuur en diversiteit, circulair ondernemerschap, kansen(on)gelijkheid en klimaatadaptatie. Kies een onderwerp dat past bij je profiel. Je onderzoekt de vraag in een team van tien en je presenteert de oplossing die je met dit team hebt bedacht.

Wanneer?
Het programma van zomercampus010 is drie keer in de zomervakantie. Je kiest zelf in welke periode je wilt meedoen:
Periode 1: 20 t/m 31 juli
Periode 2: 3 t/m 14 augustus
Periode 3: 17 augustus t/m 28 augustus

Waarom meedoen?
• Het is een goede voorbereiding op jouw eindexamen
• Je leert technieken van onderzoek en brainstormen
• Je maakt een goed begin met je profielwerkstuk, dat scheelt volgend schooljaar tijd
• Je werkt in kleine groepen, dus er is veel begeleiding en persoonlijke aandacht
• Je hebt een eigen mentor, die twee weken lang jouw vaste aanspreekpunt is
• Je leert nieuwe mensen kennen
• Zomercampus010 is op tien verschillende middelbare scholen in de stad. Jij kiest zelf naar welke school je gaat.
• Je krijgt een getuigschrift, waar je later dit jaar een prijs mee kunt winnen
• Zomercampus010 is gratis
• En vooral: het is leuk!

Meer informatie en aanmelden
Meedoen? Laat je ouders/ verzorgers je dan aanmelden vóór 4 juli via bijgaand inschrijfformulier en lever dit in bij je mentor. Of meld je aan via de website: www.zomercampus010.nl. Wees er snel bij, want vol=vol. Heb je nog vragen? Mail deze naar aanmelden@zomercampus010.nl en vermeld je gegevens.

Kom deze zomer naar Zomercampus010
www.zomercampus010.nl
Zomercampus010 wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur en diverse partners uit de stad.