Naar Parijs met Delf Scolaire leerlingen

Ank MinkmanExcellentie

Op 1 juli, om 05.00 uur precies vertrok de Delf Scolaire Parijsreis, voor de “24 uur van Parijs”  georganiseerd door Mevrouw Roos. 34 leerlingen hadden zich voor deze reis aangemeld, dus het was gezellig druk in de bus. De sfeer zat er meteen goed in; er werd gegeten, gelachen en gezongen.

Delf Scolaire ParijsEenmaal in Parijs werden Montmartre en het Sacré Coeur bezocht, de Tuileries, het Louvre, het Centre Pompidou, Notre Dame, de Champs-Elysées en tenslotte werd de Eiffeltoren beklommen. Met temperaturen van rond de 39 graden was dit een waar avontuur. De leerlingen maakten niet alleen jacht op souvenirs, maar ook op water om de dag goed door te komen. En dat lukte! Reizend per metro werd de drukte in de spits aan den lijve ondervonden en ook het onderbroken metroverkeer kon onze heroïsche tocht niet stuiten. Aardig wat leerlingen waren voor het eerst in Parijs en genoten van deze prachtige stad.

Om 22.00 uur stapten we weer in de bus, die ons veilig naar huis bracht. Moe maar voldaan kwamen we rond 04.00 uur weer aan bij school. Het was alweer bijna licht…