Filmmiddag 4 gymnasium

Het SchoolvoorbeeldGymnasium

Op donderdagmiddag 28 maart (aan het slot van de derde toetsweek) zal er – net als voor 5G – ook voor 4G een filmmiddag worden georganiseerd. Deze middag zal aansluitend aan de laatste toetsen duren van 13:30 tot 16:15 uur. De leerlingen uit 4V met Grieks en/of Latijn kunnen deze middag kiezen uit twee films, namelijk uit de eerste afleveringen van de serie Rome en Jason and the Argonauts.
In het ene (dubbel)lokaal zullen de eerste afleveringen van de succesvolle serie Rome worden vertoond. Deze serie speelt zich af in de 1ste eeuw v. Chr. als de generaals Pompeius en Caesar strijden om de macht over het Romeinse rijk. We zien niet alleen het leven van de Romeinse elite rondom deze twee generaals, maar ook het leven van de meer gewone burgers door de ogen van de soldaten Lucius Vorenus en Pollo. De serie geeft een goed beeld van het leven in Rome in de eerste eeuw v. Chr.

In het andere (dubbel)lokaal zal de miniserie Jason and the Argonauts worden vertoond. Deze film gaat over de mythologische held Jason, die met een aantal makkers op reis gaat om het Gulden Vlies te bemachtigen. Hiervoor is een lange zeereis nodig, die de nodige avonturen oplevert. Eenmaal aangekomen in Kolchis krijgt Jason het Gulden Vlies niet op een presenteerblaadje aangereikt. Weer terug in Jolkos moet hij daar nog afrekenen met zijn oom, die zich meester maakt van het Gulden Vlies en de troon niet aan Jason wil afstaan, ondanks zijn belofte dit te doen als hij het Gulden Vlies had weten te bemachtigen. Veel spannende avonturen, gevechten en ook een liefdesgeschiedenis!

 
We hopen er een gezellige middag van te maken met een hapje en een drankje in de pauze(s). De middag is voor leerlingen uit 4G verplicht en levert een afgetekende KCV-activiteit op.


L. Arends, docent KT