Fotowedstrijd

Ank MinkmanAlgemeen

De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag en viert zijn verjaardag met het onderwijs. Daarom organiseert de Raad een fotowedstrijd met als thema ‘onze school’.

De Onderwijsraad daagt leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en studenten in het middelbaar beroepsonderwijs uit de mooiste foto te maken van wat voor hen het leukste moment is tijdens een dag op school. Per school kunnen vanaf 1 september tot 1 november 2018 maximaal drie foto’s worden ingestuurd. De leerlingen die aan deze wedstrijd willen meedoen kunnen contact opnemen met de heer Schuitema van de Masterclass MEDIA (sch@emmauscollege.nl of in kamer B22).

Een professionele jury bestaande uit schoolbestuurders, leraren en fotografen, nomineert de vijftien mooiste foto’s en kiest een winnaar in elke categorie (primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs).

Wat kunnen leerlingen winnen?
– de genomineerde foto’s krijgen een plek in de tentoonstelling 100 jaar Onderwijsraad in het Nationaal Onderwijsmuseum en komen op de website en in het lustrummagazine van de Onderwijsraad te staan.
– de winnaar krijgt een masterclass fotografie samen met een groep medeleerlingen. De masterclass wordt gegeven door een pasafgestudeerde van een fotografieopleiding aan een hogeschool voor de kunsten.

Meer informatie over de wedstrijd is hier te vinden.