Goud voor Romereis!

Voor de vijftigste! keer is dit jaar een groep examenleerlingen naar Rome gereisd. Deze jubileumreis met vele tradities kende ook een primeur: voor het eerst werd er naar Rome gevlogen in plaats van de reis per bus te maken. Op de vroege vrijdagochtend van 1 juni stond een groep nog niet heel wakkere leerlingen, die net hun eindexamens VWO of HAVO achter de rug hadden, op het vliegveld van Rotterdam.

Een paar uur later liepen ze al door de oude Romeinse havenstad Ostia om te zien hoe een stad er in de klassieke oudheid uitzag en waar al het graan voor de stad Rome vroeger werd aangevoerd.

 

Na een eerste warme lunch in het hotel volgden ’s middags al direct weer twee hoogtepunten: de San Clemente, waar je als in een tijdmachine kunt afdalen van het huidige via het middeleeuwse naar het Romeinse straatniveau, en de indrukwekkende thermen van Caracalla.
De dagen daarna waren excursies naar alle hoogtepunten die Rome te bieden heeft op het gebied van kunst en oudheden, waarbij vele beroemde, gekke en bijzondere verhalen werden verteld door mevrouw Arends en meneer Tullenaar. Zo werden het Colosseum, het Forum Romanum, de Sixtijnse kapel (waar nog niet zo lang geleden de nieuwe paus Franciscus was gekozen), het Pantheon, de Trevifontein, de Spaanse Trappen, het Capitool en de Sint Pieter bezocht. Daarnaast ook de minder bekende plekken, pleinen en kerken, waar altijd weer een goed verhaal te vertellen is. Want, zoals de Italianen zeggen, ‘Si non è vero, è ben trovato’, ‘Als het niet waar is, is het goed verzonnen’.


Ons vertrekpunt is telkens weer het Piazza Navona. Vlakbij dit altijd gezellige plein ligt Hotel Navona, waar het Emmauscollege al vele jaren te gast is en waar de familie Natale twee keer per dag een heerlijke warme maaltijd serveert. De locatie van dit hotel midden in het bruisende en historische centrum van de stad wordt door iedereen altijd zeer gewaardeerd.

Leerlingen die volgend jaar in 6V of 5H zitten, kunnen na hun examen deelnemen aan de 51ste editie van deze Romereis. Hiervoor is op 16 september een speciale informatieavond, die verplicht is voor leerlingen die overwegen mee te gaan. Wij hopen daar veel leerlingen uit de eindexamenklassen te mogen begroeten, die met deze bijzondere reis  hun tijd op het Emmauscollege willen afsluiten. Het schept een speciale band om dit samen mee te maken!

Inschrijven voor gymnasiumavond

Op dinsdagavond 24 oktober zal tijdens de eerste gymnasiumavond van dit schooljaar het verhaal van Dissus (naar het boek van Simon van der Geest en losjes gebaseerd op de Odyssee) door de hele school op verschillende locaties worden gespeeld door leerlingen uit de tweede klassen. Komt dat zien!  Lees meer →

EscapeRoom 3G

Alle leerlingen van 3G nemen vandaag en morgen deel aan de escaperoom van het Bètasteunpunt Zuid-Holland. De leerlingen krijgen de taak om aan de hand van een verhaal een computerhacker te saboteren. Dit gaan zij doen door verschillende puzzels en vraagstukken op te lossen, waarbij samenwerking van essentieel belang is. Lees meer →

4G gaat naar Xanten

Op dinsdag 19 september gaan alle leerlingen uit 4V met Grieks en/of Latijn in hun pakket de hele dag deelnemen aan de excursie naar Nijmegen en Xanten. We vertrekken vroeg vanaf school en bezoeken in Nijmegen eerst Museum Het Valkhof. Lees meer →