In de onderbouw kun je vanaf schooljaar 20/21 kiezen voor de leerroute GO Emmaus. We willen graag dat je invloed hebt op wat je leert en dat kan in een GO Emmaus-klas. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding. Wij denken dat je daardoor meer uitgedaagd wordt.

Wanneer je voor GO Emmaus kiest, blijf je tot en met de leerjaar 3 met dezelfde klas bij elkaar. Pas halverwege de derde klas wordt beslist of je in de bovenbouw naar havo of vwo gaat.

Je bepaalt in GO Emmaus dus zelf welke route je gaat afleggen. Je maakt keuzes over het niveau waarop je leert en je bepaalt ook zelf het tempo. Een persoonlijke coach en je docenten helpen je bij het maken van die keuzes. Alle docenten die aan een GO Emmaus-klas les geven, komen wekelijks bij elkaar om te bespreken hoe het met jou en je klasgenoten gaat.

Leerdoelen

Bij elk vak is helder wat je allemaal moet weten en kunnen. Dit noemen we leerdoelen. De leerdoelen zijn duidelijk omschreven in een studiewijzer. Je weet dus per vak wat je moet maken en leren. Je kiest per vak op welk niveau je het wilt volgen: havo- of vwo-niveau en maakt tussendoor oefentoetsen om te zien hoe goed je iets beheerst. Vooruit werken is ook mogelijk. De docent vertelt je wat je al goed doet en wat je nog kunt verbeteren. Je bent daardoor goed voorbereid op de afsluitende toets of opdracht. Leerlingen die extra uitgedaagd willen worden, kiezen voor verdieping.

Zelf keuzes maken

Tijdens het 7e en 8e uur op maandag t/m donderdag kun je kiezen tussen twee vakken. Zo is het mogelijk om deels je eigen rooster samen te stellen. Tijdens elk keuze-uur zit je bij een docent van dat vak en kun je vragen stellen. Je kunt versneld werken of je kunt extra oefenen. Ook kun je in dit keuze-uur zelfstandig werken aan een ander vak.

Coaching

   

Samen met je coach bespreek je elke week tijdens een gesprek van vijftien minuten de keuzes die je hebt gemaakt en de voortgang. Een GO Emmaus-klas heeft twee coaches. Ze bespreken samen met jou wat er goed ging en wat er beter kan, of er problemen met je planning zijn en wat je nodig hebt om succes te behalen. De gesprekken gaan niet alleen over je studie, maar ook over jezelf. Meerdere keren per jaar komen je ouders mee naar een gesprek.

Dagstart en weekafsluiting

Drie keer per week start je met een dagstart. Hierin bespreekt de coach met jou en je medeleerlingen bijzonderheden van die dag of week. Ook worden allerlei andere zaken besproken waar je rekening mee moet houden of die in het nieuws zijn. Op vrijdag wordt tijdens het zevende uur de week door de coach samen met de klas afgesloten. Hierbij wordt teruggekeken naar de afgelopen week en vooruitgekeken naar de komende week.