iPads in de brugklas

ICT is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Dit geldt natuurlijk ook voor het onderwijs op onze school. De afgelopen jaren hebben we hier veel ervaring mee opgedaan: SmartBoards, ELO, MacBooks, iPads… we werken er op allerlei manieren mee.

Vanaf de brugklas werk je met je eigen iPad. In de les leren we je hoe je op een  creatieve en veilige manier met je iPad kunt omgaan en welke apps je goed kunt gebruiken. Op je iPad staan bijna al je schoolboeken, zodat je een lichtere schooltas hebt. Een voordeel van deze digitale boeken is dat er extra oefeningen, bronnen, instructiefilmpjes en audiofragmenten aan toegevoegd zijn, zodat je meer in eigen tempo en op eigen niveau kunt werken.

Dit schooljaar zijn we in alle brugklassen gestart met het programma Klaslokaal. Hiermee helpen we de leerling bij het beheer van de iPad. Zo kunnen we leerlingen centraal voorzien van de juiste apps, en leerlingen beter begeleiden bij het gebruik van de iPad in de les. Om de iPad op school te kunnen gebruiken moet deze na de zomervakantie worden gewist. Daarna zijn alle aangeschafte apps weer gewoon te installeren. Alle belangrijke informatie over Klaslokaal is in onderstaande vragen terug te vinden!

Veelgestelde vragen per categorie

icon-ipad Welke iPad, hoes
en verzekering?
icon-veiligheid Wie beheert de iPad, en
hoe is de veiligheid geregeld?
 icon-geld Kosten rond de iPad  icon-winkelmandje Webshop van infotheek
en gespreid betalen

 icon-lampje Waarom en hoe werken
we met de iPad?
 icon-vragen Andere vragen