Welke iPad is geschikt?

In het onderstaande overzicht leest u welke iPads geschikt zijn.

Type iPad Toelichting
iPad 2019 Deze iPad is geschikt en gaat zeker drie jaar mee. De laatste technische snufjes zijn hierin verwerkt. Dit is ons adviesmodel.
iPad 2018 Dit model heeft voldoende specificaties. Geschikt met opslagcapaciteit van 32 GB (meer mag). Gaat zeker drie jaar mee.
iPad Geschikt met opslagcapaciteit van 32 GB (meer mag). Functioneert momenteel goed. Onzeker of deze iPad het nog 3 jaar zal volhouden gezien verplichte updates die wellicht niet ondersteund worden. Momenteel niet meer verkrijgbaar.
iPad pro
(9,7 inch)
Geschikt met opslagcapaciteit van 32 GB (meer mag). Gaat naar verwachting nog twee of drie jaar mee en is meer bedoeld voor de professionele gebruiker.
iPad air, iPad air 2 Geschikt met opslagcapaciteit van 32 GB (meer mag). Functioneert momenteel redelijk. Onzeker of deze iPad het nog 3 jaar zal volhouden gezien verplichte updates die wellicht niet ondersteund worden. Momenteel niet meer verkrijgbaar.
iPad 2, 3, 4 Deze types reageren trager of kunnen niet meer worden geüpdated. Ze zijn niet geschikt om mee te starten. Het besturingssysteem en sommige apps zijn niet meer te updaten.
iPad Deze iPad (het eerste model) is ongeschikt en niet toegestaan.
iPad mini (klein)
iPad pro (groot)
De iPad mini en de (grote) iPad pro zijn niet toegestaan. De mini is voor schoolboeken niet goed te gebruiken, en de pro is – naast boek of schrift en andere schoolpullen op tafel, te groot.

Mag het ook een ander merk tablet zijn?

Nee. We hebben als school gekozen voor de iPad, omdat de meest bruikbare apps voor het onderwijs in de App Store van Apple te vinden zijn en omdat de grote uitgeverijen zich in eerste instantie richten op de iPad. We verwachten van docenten dat zij de werking van apps ook aan leerlingen kunnen uitleggen. Ook daarvoor is het nodig te kiezen voor één besturingssysteem, dat van de iPad.

Welke hoes is geschikt?

We adviseren een stevige hoes die bescherming biedt bij vallen. Het hoesje van Apple dat je door middel van een magnetische strip vastklikt aan de iPad is mooi maar biedt onvoldoende bescherming. We adviseren de Griffin Survivor, de STM Dux case of Otterbox unlimited die de iPad volledig omsluiten en de hoeken extra beschermt. Bij lease is de STM Dux case verplicht. Als u de iPad gaat verzekeren, let dan op de voorwaarden die de verzekeringsmaatschappij eventueel stelt aan de hoes.

Moet ik de iPad verzekeren?

Ja, dat raden we dringend aan. Dit kan op verschillende manieren. U kunt bij uw eigen verzekeringsmaatschappij informeren naar de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om een scholierenverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld via www.leerlingenverzekering.nl. Deze verzekeringsmaatschappij dekt niet allleen schade aan de iPad, maar ook aan andere zaken (bijvoorbeeld kleding of andere eigendommen).

Moet ik de iPad verzekeren als ik aanschaf via lease?

Ja, als u via lease aanschaft is een combinatie met verzekering verplicht.