Welke iPad is geschikt?

In het onderstaande overzicht leest u welke iPads geschikt zijn.

Type iPad Toelichting
iPad 2020 Deze iPad wordt aangeboden in de webshop en kan met korting aangeschaft worden. De iPad is geschikt en gaat zeker drie jaar mee. Dit is ons adviesmodel.
iPad 2019 Deze iPad voldoet en gaat zeker drie jaar mee indien de opslagcapaciteit minimaal 32 GB is.
iPad 2018 Dit model heeft voldoende specificaties en gaat naar verwachting drie jaar mee. De opslagcapaciteit dient dan minimaal 32 GB te zijn. Dit model heeft niet onze voorkeur.
iPad 2017 en eerder Niet meer geschikt. Functioneert momenteel nog wel, maar het is onzeker of deze iPad het nog 3 jaar zal volhouden gezien verplichte updates die wellicht niet ondersteund worden. Momenteel niet meer verkrijgbaar.
iPad Pro
(9,7 inch)
Geschikt met opslagcapaciteit van minimaal 32 GB. Gaat naar verwachting nog wel drie jaar mee en is meer bedoeld voor de professionele gebruiker.
iPad Air 2020 Geschikt met opslagcapaciteit van minimaal 64 GB. Dit model gaat zeker nog drie jaar mee.
iPad 2, 3, 4 Deze types reageren trager of kunnen niet meer worden geüpdated. Ze zijn niet geschikt om mee te starten. Het besturingssysteem en sommige apps zijn niet meer te updaten.
iPad 1 Deze iPad (het eerste model) is ongeschikt en niet toegestaan.
iPad mini (klein)
iPad pro (groot)
De iPad mini en de (grote) iPad pro zijn niet toegestaan. De mini is voor schoolboeken niet goed te gebruiken, en de pro is – naast boek of schrift en andere schoolpullen op tafel, te groot.

 

Mag het ook een ander merk tablet zijn?

Nee. We hebben als school gekozen voor de iPad, omdat de meest bruikbare apps voor het onderwijs in de App Store van Apple te vinden zijn en omdat de grote uitgeverijen zich in eerste instantie richten op de iPad. We verwachten van docenten dat zij de werking van apps ook aan leerlingen kunnen uitleggen. Ook daarvoor is het nodig te kiezen voor één besturingssysteem, dat van de iPad.

Welke hoes is geschikt?

We adviseren een stevige hoes die bescherming biedt bij vallen. Het hoesje van Apple dat je door middel van een magnetische strip vastklikt aan de iPad is mooi maar biedt onvoldoende bescherming. We adviseren de Pipetto Origami Pencil Shield, die te verkrijgen is via de webshop. Andere mogelijkheden zijn de Griffin Survivor, de STM Dux case of Otterbox unlimited die de iPad volledig omsluiten en de hoeken extra beschermt. Bij huurkoop is de Pipetto Origami Pencil Shield verplicht. Als u de iPad gaat verzekeren, let dan op de voorwaarden die de verzekeringsmaatschappij eventueel stelt aan de hoes.

Moet ik de iPad verzekeren?

Ja, dat raden we dringend aan. Dit kan op verschillende manieren. U kunt via de webshop een verzekering afsluiten bij QSX Claims. Deze verzekering kan direct bij de bestelling van de iPad afgesloten worden. Daarnaast kunt u bij uw eigen verzekeringsmaatschappij informeren naar de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om een scholierenverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld via www.leerlingenverzekering.nl. Deze verzekeringsmaatschappij dekt niet alleen schade aan de iPad, maar ook aan andere zaken (bijvoorbeeld kleding of andere eigendommen).

Moet ik de iPad verzekeren als ik aanschaf middels termijnbetaling?

Ja, als u middels termijnbetaling een iPad aanschaft, is een combinatie met de Zelfverzekerd verzekering van QSX Claims verplicht. Deze verzekering is in het termijnbedrag verwerkt.