(Het filmpje is tijdens de open dag gemaakt door enkele van onze leerlingen)

De introductielessen 2018

De introductielessen in 2018 hebben inmiddels plaatsgevonden.

Algemeen
De introductiemiddagen starten om 13.15 uur. Het is belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Na de ontvangst in de aula worden jullie in groepjes verdeeld en bezoeken jullie onder begeleiding van een B-plusser drie lessen die elk een halfuur duren. De laatste les eindigt om 15.15 uur. Het duurt natuurlijk wel iets langer voordat je weer buiten bent. Tijdens de introductielessen kun je onze school ‘in bedrijf’ zien en de ‘sfeer proeven’.

Zoals hierboven vermeld, worden de lessen op drie middagen gegeven. Op maandag en dinsdag brengen de leerlingen van groep 8 van een aantal basisscholen een bezoek aan onze school.

Op woensdagmiddag kun je onze school op eigen initiatief bezoeken. Het is dan belangrijk dat je je hiervoor aanmeldt. Dit kun je tot de vrijdag voor de introductielessen op de volgende manieren doen:

  • digitaal
  • per telefoon: 010-4212144 bij de receptie

Op deze introductiemiddagen bezoek je drie verschillende lessen, een les in taal en wiskunde en een creatief vak. Na elke les ga je naar een ander lokaal. Zo krijg je meteen een goede indruk hoe het is om na elke les van lokaal te moeten wisselen. Elk groepje wordt begeleid door een B-plusser. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die zich voor deze taak hebben opgegeven. Onze B-plussers zetten zich actief voor de brugklassen in. Zij helpen de brugklasmentor bij verschillende taken, assisteren tijdens disco’s en studielessen en ze gaan aan het begin van het schooljaar mee op kamp.

Hieronder een foto-impressie van onze introductielessen in januari 2018:

De open dag 2018

De open dag in 2018 heeft inmiddels plaatsgevonden.

Algemeen
Onze open dag is van 9.30 uur tot 13.00 uur. Bij de ingang ontvang je een tasje met informatie en een plattegrond waar je alle presentaties kunt vinden. Bij verschillende vakken kun je ook actief bezig zijn. Zo kun je bij de sectie LO (lichamelijke opvoeding) meedoen met klimmen, kun je scheikundeproefjes doen of proeflesjes bij verschillende vakken volgen. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten!

Als je het prettig vindt, kun je je tijdens de open dag laten rondleiden door een van onze leerlingen. In de centrale hal staat een van onze medewerkers klaar om je aan een leerling ‘te koppelen’. Maar alleen met je ouders door onze school lopen mag natuurlijk ook. Jij mag kiezen.

Wij vinden het heel fijn als je onze school komt bezoeken.

Foto’s van onze open dag 2018: