“Is het Emmaus de leukste school van Rotterdam? Vooropgesteld, dé school bestaat niet, iedereen neemt eigen ervaringen mee, iedereen beleeft het op zijn en haar manier. Maar heel eerlijk…. we denken zelf eigenlijk van wel. Het is aan jou om keuzes te maken, om later jouw bijdrage op jouw eigen manier te kunnen leveren. En op de weg daar naartoe waren, zijn en blijven we samen…”
Uit onze corporate story

Je krijgt de beste indruk van een school als je zelf een kijkje komt nemen. Kom je ook naar onze introductielessen en de Open dag?

(Het filmpje is tijdens de open dag gemaakt door enkele van onze leerlingen)

De introductielessen 2019

Tijdens de introductielessen zie je onze school ‘in bedrijf’ en kun je de ‘sfeer proeven’. De middag  is van 13.15 uur tot 15.15 uur. Je bezoekt, samen met je B-plussers*,  drie verschillende lessen die elk een half uur duren. Na elke les ga je naar een ander lokaal. Zo krijg je een goede indruk hoe het is om op een vo-school te zitten.

*B-plussers zijn leerlingen uit de bovenbouw die het heel leuk vinden om je in de brugklas te begeleiden. Zij helpen de brugklasmentor bij verschillende taken, assisteren tijdens disco’s en studielessen en ze gaan aan het begin van het schooljaar mee op kamp. Met al je vragen kun je bij hen terecht.

“Ik heb veel aan de B-plussers gehad. Ze hebben ook in de brugklas gezeten en weten dus precies hoe je je voelt. Je kunt ook alles aan ze vragen.” Meike

Wij geven de introductielessen op drie verschillende middagen. Op maandag 28 januari en dinsdag 29 januari 2019 bezoeken de leerlingen van groep 8 van de volgende basisscholen onze school. Wij maken met deze scholen aparte afspraken. Als je op een van deze scholen zit, hoef je je niet apart voor de introductielessen aan te melden.

Met onderstaande scholen maken wij aparte afspraken:

dr. J.J. Buskesschool Horizon (Capelle) Tangram
Catamaran Marga Klompé Tweemaster
Contrabas Montessori Capelle Vliedberg
Cornelis Haak Pieter Bas Vijfster
CSV Pionier Wingerd
Fontein PWA
Horizon (Ommoord) Spectrum

Op woensdagmiddag 30 januari 2019 kun je onze school op eigen initiatief bezoeken. Het is dan wel belangrijk dat je je hiervoor aanmeldt. Dit kun je vanaf  1 december 2018 tot en met vrijdag 25 januari 2019 op de volgende manieren doen:

  • digitaal; klik dan hier
    Als er na de aanmelding nog iets wijzigt, dan kun je dit doorgeven via jog@emmauscollege.nl (de heer Jongeneel)
  • per telefoon; 010-4212144

 In verband met de privacywetgeving zullen de digitaal opgeslagen gegevens na woensdag 30 januari 2019 worden vernietigd.

Hieronder een foto-impressie van onze introductielessen in januari 2018:

De open dag 2019

De open dag vindt op zaterdag 2 februari 2019 van 9.30-13.00 uur plaats.

Bij de ingang ontvang je een tasje met informatie en een plattegrond waar alle presentaties worden gegeven. Bij verschillende vakken kun je ook actief mee doen. Zo kun je bij de sectie LO (lichamelijke opvoeding) de wand beklimmen, kun je scheikundeproefjes doen of proeflesjes bij verschillende vakken volgen. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten!

Als je het prettig vindt, kun je je tijdens de open dag laten rondleiden door een van onze leerlingen. In de centrale hal staat een van onze medewerkers klaar om je aan een leerling ‘te koppelen’. Maar alleen met je ouders door onze school lopen mag natuurlijk ook. Jij mag kiezen.

“Ik vind het een hele leuke en gezellige school. Gedurende het schooljaar waren er ook verschillende schooluitjes die ik super leuk vond. Je krijgt op deze school ook genoeg hulp en ondersteuning als je iets niet begrijpt of iets lastig vindt.” Manisha

Wij vinden het heel fijn als je onze school komt bezoeken. Tot de 2e februari!

Foto’s van onze open dag 2018: