“Is het Emmaus de leukste school van Rotterdam? Vooropgesteld, dé school bestaat niet, iedereen neemt eigen ervaringen mee, iedereen beleeft het op zijn en haar manier. Maar heel eerlijk…. we denken zelf eigenlijk van wel. Het is aan jou om keuzes te maken, om later jouw bijdrage op jouw eigen manier te kunnen leveren. En op de weg daar naartoe waren, zijn en blijven we samen…”
Uit onze corporate story

(Het filmpje is tijdens de open dag door enkele van onze leerlingen gemaakt)

De introductielessen

Tijdens de introductielessen zie je onze school echt in bedrijf en krijg je een idee hoe de sfeer bij ons op school is. De lessen duren van 13.15 uur tot 15.15 uur. Je bezoekt, samen met je B-plussers*,  drie verschillende lessen die elk een half uur duren. Na elke les ga je naar een ander lokaal. Zo krijg je een goede indruk hoe het is om op een vo-school te zitten.

*B-plussers zijn leerlingen uit de bovenbouw die het heel leuk vinden om je in de brugklas te begeleiden. Zij helpen de brugklasmentor bij verschillende taken, assisteren tijdens disco’s en studielessen en ze gaan aan het begin van het schooljaar mee op kamp. Met al je vragen kun je bij hen terecht.

Wij geven de introductielessen op drie verschillende middagen. Op maandag- en dinsdagmiddag bezoeken de leerlingen van groep 8 van onderstaande basisscholen onze school. Wij maken met deze scholen aparte afspraken. Als je op een van deze scholen zit, hoef je je niet apart voor de introductielessen aan te melden.

Onze introductielessen 2020:

Op woensdagmiddag kun je onze school op eigen initiatief bezoeken. Het is dan wel belangrijk dat je je hiervoor aanmeldt. Dit kun je op de volgende manieren doen:

  • digitaal
  • per telefoon; 010-4212144

De open dag

We houden onze open dag op een zaterdag eind januari/begin februari van 9.30-13.00 uur.

Als je binnenkomt, ontvang je een tasje met informatie en een plattegrond, waarop is ingetekend in welke lokalen de vakpresentaties worden gegeven. Bij verschillende vakken kun je ook actief mee doen. Zo kun je bij de sectie LO (lichamelijke opvoeding) de wand beklimmen, kun je scheikundeproefjes doen of proeflesjes bij verschillende vakken volgen. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten!

Als je het prettig vindt, kun je je tijdens de open dag laten rondleiden door een van onze leerlingen. In de centrale hal staat een van onze medewerkers klaar om je aan een leerling ‘te koppelen’. Maar alleen met je ouders door onze school lopen mag natuurlijk ook. Als je de uitgestippelde route op de plattegrond volgt, dan weet je zeker dat je niets overslaat.
Onze school bestaat uit drie etages, de A-, B- en C-etage oftewel de begane grond en de 1e en 2e verdieping. Elk lokaal heeft een cijfer met de letter A, B of C ervoor. Dan weet je direct op welke etage je je bevindt.

“Ik vind het een hele leuke en gezellige school. Gedurende het schooljaar waren er ook verschillende schooluitjes die ik super leuk vond. Je krijgt op deze school ook genoeg hulp en ondersteuning als je iets niet begrijpt of iets lastig vindt.” Manisha

Wij vinden het heel fijn als je onze school komt bezoeken.

Onze open dag 2020: