Onze introductielessen en open dag zijn, gezien de huidige omstandigheden, nog onder voorbehoud. Mochten de open dag en introductielessen niet doorgaan worden er uiteraard alternatieven geboden! Je vindt hierover dan meer informatie op deze pagina.

“Is het Emmaus de leukste school van Rotterdam? Vooropgesteld, dé school bestaat niet, iedereen neemt eigen ervaringen mee, iedereen beleeft het op zijn en haar manier. Maar heel eerlijk…. we denken zelf eigenlijk van wel. Het is aan jou om keuzes te maken, om later jouw bijdrage op jouw eigen manier te kunnen leveren. En op de weg daar naartoe waren, zijn en blijven we samen…”  – Uit onze corporate story

De introductielessen

De introductielessen vinden dit jaar plaats van maandag 25 januari t/m woensdag 27 januari (onder voorbehoud).

Tijdens de introductielessen zie je onze school echt in bedrijf en krijg je een idee hoe de sfeer bij ons op school is. De lessen duren van 13.15 uur tot 15.15 uur. Je bezoekt, samen met de B-plussers*,  drie verschillende lessen die elk een half uur duren. Na elke les ga je naar een ander lokaal. Zo krijg je een goede indruk hoe het is om op een vo-school te zitten.

*B-plussers zijn leerlingen uit de bovenbouw die het heel leuk vinden om je in de brugklas te begeleiden. Zij helpen de brugklasmentor bij verschillende taken, assisteren tijdens disco’s en studielessen en ze gaan aan het begin van het schooljaar mee op kamp. Met al je vragen kun je bij hen terecht.

Aangemelde basisscholen maandag 25 en dinsdag 26 januari

Wij geven de introductielessen op drie verschillende middagen. Op deze middagen bezoeken de leerlingen van groep 8 van basisscholen in de omgeving onze school. Wij maken met deze scholen aparte afspraken. Onderstaand tabel geeft de scholen weer die zijn aangemeld voor de introductielessen op maandag 25 en dinsdag 26 januari.

Maandag 25 januari  Dinsdag 26 januari
De Contrabas Capelse Schoolvereniging
Cornelis Haak School De Wingerd van Beethovenlaan
Horizon Koggerwaard Het Spectrum
Horizon-Capelle De Meridiaan
De Pionier Montessorischool Capelle
Minister Marga Klompéschool
Het Tangram
Het Octaaf
OBS Pluspunt
Individueel inschrijven introductielessen woensdag 27 januari

Ook dit jaar is het mogelijk om je individueel in te schrijven voor de introductielessen op woensdag 27 januari. Via deze link kun je je hiervoor aanmelden.

Foto’s van onze introductielessen 2019:

De open dagen

We houden onze open dag dit jaar op vrijdag 29 januari van 17.00-20.00 en op zaterdag 30 januari tussen 9.00-15.00 uur (onder voorbehoud).

Als je binnenkomt, ontvang je een tasje met informatie en een plattegrond, waarop is ingetekend in welke lokalen de vakpresentaties worden gegeven. Bij verschillende vakken kun je ook actief mee doen. Zo kun je bij de sectie LO (lichamelijke opvoeding) de wand beklimmen, kun je scheikundeproefjes doen of proeflesjes bij verschillende vakken volgen. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten!

Als je het prettig vindt, kun je je tijdens de open dag laten rondleiden door een van onze leerlingen. In de centrale hal staat een van onze medewerkers klaar om je aan een leerling ‘te koppelen’. Maar alleen met je ouders door onze school lopen mag natuurlijk ook. Als je de uitgestippelde route op de plattegrond volgt, dan weet je zeker dat je niets overslaat. Onze school bestaat uit drie etages, de A-, B- en C-etage oftewel de begane grond en de 1e en 2e verdieping. Elk lokaal heeft een cijfer met de letter A, B of C ervoor. Dan weet je direct op welke etage je je bevindt.

Dit jaar zullen we werken met een aanmeldsysteem voor de open dag. Houd de website in de gaten om je hiervoor aan te melden!

“Ik vind het een hele leuke en gezellige school. Gedurende het schooljaar waren er ook verschillende schooluitjes die ik super leuk vond. Je krijgt op deze school ook genoeg hulp en ondersteuning als je iets niet begrijpt of iets lastig vindt.” Manisha

Foto’s van onze open dag 2019: