Gymnasiumavond

Ank MinkmanGymnasium

Dinsdagavond 31 maart vindt de gymnasiumavond voor leerlingen, ouders en collega’s plaats. Van 18.00 tot 19.30 uur zijn er diverse workshops en om 20.00 uur is er een lezing van Piet Gerbrandy, een bekende classicus en Nederlandse dichter. Gymn.avondHet aanbod voor de workshops is divers; ‘LAN-party Rome total war’ (SNO), ‘Attributen knutselen van Romeinse keizers – van gifring tot pruik’ (MOS), ‘Romeinse spelletjes: van ganzenbord tot triviant’ (ARS), ‘Versier je cupcake op antieke wijze’ (CLA), ‘Ontwerp je klassieke gevel’ (JOG), of ‘Klassiek schaken’ (COR). Hierna kan je je in de aula verkleden als Griek of Romein (WES), en in deze outfit op een foto vereeuwigd worden (ROO). Leerlingen kunnen zich via de ELO opgeven voor een workshop.

Ouders en andere geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur welkom in de aula voor een gratis kopje koffie/thee met een klassiek versierde versnapering. Om 20.00 uur begint de lezing van dhr. Piet Gerbrandy. Hij zal een presentatie houden over ‘De Romeinen- welk beeld hebben wij van hen?’.

Om 21.15 uur zal de avond voor iedereen afgelopen zijn. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Voor bovenbouwleerlingen geldt dat deze activiteit een KCV-punt oplevert. Uit praktische overwegingen vragen we ouders zich per mail aan te melden.

Wij hopen op een gezellige avond!
S.M.C. Claessen/sectie klassieke talen
cla@emmauscollege.nl