Het Emmaus en goede doelen


De afgelopen jaren hebben we samengewerkt met de stichting Edukans en meegedaan met Going Global. We vinden het belangrijk om onze leerlingen meer bij te brengen dan de leerstof. Daar hoort zorg voor anderen en je omgeving, dicht bij en ver weg, zeker bij. Edukans biedt veel materiaal en mogelijkheden om onze leerlingen meer te betrekken bij leeftijdgenoten ver weg in andere omstandigheden. In overleg met Edukans hebben we besloten om een jaar een ander goed doel te steunen om nieuwe ideeën op te doen en de leerlingen niet ‘Edukansmoe’ te maken. Dit jaar voeren we dus actie voor KWF, maar volgend jaar haken we weer aan bij Edukans.


Voor ons is het belangrijk dat het goede doel breed gedragen wordt, bij leerlingen en collega’s, zodat de betrokkenheid en de opbrengst zo groot mogelijk is. Dat is zowel het geval bij Edukans en zoals we nu al merken, ook bij KWF.

Spandoek

Tijdens een van de afgelopen ouderavonden heeft u wellicht het spandoek voor het goede doel in de aula zien hangen. Dit spandoek is gesponsord door Multicopy uit Capelle aan den IJssel en zal gedurende het schooljaar 2012-2013 in de aula blijven hangen.

Actieweek KWF Kankerbestrijding

De voorbereidingen voor de eerste actieweek (week 46) zijn in volle gang. Op maandag 12 november zal er worden afgetrapt met het verzamelen van lege flessen. De lege flessen kunnen t/m vrijdag 16 november ingeleverd worden.

Het hoogtepunt vindt plaats op dinsdag 13 november in de aula van het Emmauscollege. Dan wordt er namelijk een spinningmarathon gehouden die meervoudig Olympisch en wereldkampioen Leontien van Moorsel zal openen. Daarnaast zal voormalig profwielrenner Maarten den Bakker meedoen met het spinnen.
De eerste ronde is van 15.00 tot 18.00 uur en is met name bestemd voor onderbouwleerlingen. De tweede ronde is van 18.30 tot 21.30 uur en is vooral voor de bovenbouwleerlingen. Iedereen kan zich hiervoor opgeven; individueel of met een groepje van drie personen (per fiets), onervaren of zeer getraind. De bijdrage om mee te doen aan deze marathon is minimaal €15,- per uur. Ook toeschouwers die de spinners komen aanmoedigen zijn van harte welkom. In de Binnenhof en op het schoolplein is er de mogelijkheid tot het kopen van eten en drinken. Koken is dus niet nodig deze avond. Het belooft een sportief feestje te worden.
De sportworkshops op donderdagmiddag 15 november is de derde actie. Bekende, waaronder voormalig wereldkampioen boksen Don Diego Poeder, en minder bekende sporters zullen een workshop verzorgen. Alle leerlingen kunnen zich hiervoor inschrijven.
Meer informatie over deelname aan en inschrijving voor de spinningmarathon en de sportworkshops volgt via de mail en het mededelingenbord.

Wij hopen dat leerlingen volop aan deze acties zullen deelnemen en dat we in de eerste actieweek veel geld ophalen voor ons goede doel, KWF Kankerbestrijding. Wilt u geld doneren dan kan dit op rekeningnummer 480285780 t.n.v. Stichting Kavor o.v.v. Alpe d’HuZes.

mw.E. Burger (commissie KWF)

Meeloopdag Roncalli

Vandaag bezoeken de leerlingen van de havokansklas van de Roncalli mavo onze school. Het doel is om hen een beter beeld te geven van de havo op onze school.  Ze krijgen uitleg over de overstap en de verschillen (lesrooster, huiswerk, (studie)vaardigheden en de school) en zij kunnen vragen stellen aan leerlingen die eerder deze overstap hebben gemaakt.  Lees meer →

Nieuwe PAL-student

Mijn naam is Florian Blom, en ik ben sinds deze week de nieuwe PAL-student voor de bètavakken. Ik zal de leerlingen helpen bij het begrijpen van de stof en het maken van de opgaven, zodat ze beter voorbereid zijn op de toets. Lees meer →

Start huiswerkinstituut ECE

Huiswerk maken en leren hoort bij het school- bestaan. Voor de één levert huiswerk maken geen problemen op, de ander heeft er wat meer moeite mee. Om ouders en leerlingen hierin te ondersteunen verzorgt het Educatief Centrum Emmauscollege (ECE) reeds meer dan 20 jaar succesvol het ‘Huiswerkinstituut (HWI)’ op het Emmauscollege. Lees meer →