Huiswerkinstituut van het ECE

Huiswerk?! Elke dag weer! Voor leerlingen een verschrikking, voor ouders een grote zorg. Om ouders een leerlingen hierin te ondersteunen verzorgt het Educatief Centrum Emmauscollege (ECE) al reeds 10 jaar zeer succesvol het ‘Huiswerkinstituut (HWI)’ op het Emmauscollege. Let wel, het HWI is géén onderdeel van het Emmauscollege.

Het HWI is een plek waar leerlingen, onder begeleiding van studenten, hun huiswerk kunnen maken. Het instituut heeft als belangrijkste doelstelling de randvoorwaarden te scheppen van een situatie waarin leerlingen optimaal kunnen werken.

Hieruit vloeit een groot aantal voordelen voort zoals:

· onmiddellijke uitleg bij het maken en leren van het huiswerk
· vakinhoudelijke begeleiding
· aanwezigheidscontrole en controle of het huiswerk gemaakt is
· er wordt op vaste tijden gewerkt aan huiswerk
· het huiswerk wordt gemaakt in een rustige omgeving zonder te veel afleiding

Gedurende een periode zal op 4 dagen per week (maandag tot en met donderdag) het huiswerkinstituut van 15.30 tot 17.30 uur geopend zijn. De inlooptijd is flexibel, maar er geldt wel een minimale aanwezigheidsduur van 1 uur.

De kosten voor de deelname aan het huiswerkinstituut zijn € 99,- per periode. Bij een optimale benutting van het instituut komt dit neer op zo’n € 2,- per uur!

In de eerste periode zal het HWI op maandag 9 september voor het eerst de deuren openen.

Voor meer informatie of om uw zoon of dochter aan te melden kunt u contact opnemen met dhr. Litjens (LIS@emmauscollege) of via http://www.stg-ece.nl/aanmeldenhwi.htm.

K.J. Litjens,
coördinator HWI

Avondcursussen ECE

Stichting Educatief Centrum Emmauscollege (ECE) organiseert vanaf dinsdag 19 september (19:30-21:30) weer avondcursussen op school. Deze cursussen zijn bedoeld voor ouders, wijkbewoners, docenten, kortom: iedereen uit de omgeving van de school. Het ECE biedt de volgende taalcursussen aan: Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans.  Lees meer →

Huiswerkinstituut ECE periode 3

Huiswerk maken en leren hoort bij het schoolbestaan. Voor de één levert huiswerk maken geen problemen op, de ander heeft er meer moeite mee. Om ouders een leerlingen hierin te ondersteunen verzorgt het Educatief Centrum Emmauscollege (ECE) al reeds meer dan 20 jaar zeer succesvol het ‘Huiswerkinstituut (HWI)’ op het Emmauscollege. Lees meer →

Avondcursussen ECE

Stichting Educatief Centrum Emmauscollege (ECE) organiseert vanaf dinsdag 27 september (19:30-21:30) weer avondcursussen op school. Deze cursussen zijn bedoeld voor ouders, wijkbewoners, docenten, kortom: iedereen uit de omgeving van de school.

Lees meer →