Is ons nieuwe project M-excellent iets voor jou?

Hoe beïnvloed je mensen?  Hoe laat je hen denken wat jij wilt? Hoe laat je hen doen wat jij wilt? Hoe verander je de werkelijkheid een klein beetje? Welke rol spelen de diverse media? Wil jij soms gewoon meer weten over een bepaald onderwerp? Zie jij jezelf later in een invloedrijke positie?  Ben je bereid daar extra stappen voor te zetten?  Dan is het project M-excellent iets voor jou en hopen we dat jij je aanmeldt.In het schooljaar 2013/2014 start het Emmauscollege met het project M-excellent. Er is plaats voor maximaal 20 leerlingen. Het project M-excellent is bedoeld voor leerlingen uit vwo 5 en havo 4 die interesse hebben in maatschappelijke ontwikkelingen en zichzelf willen ontwikkelen tot de leiders van de toekomst. In het project M-excellent gaan we werken aan persoonlijke vaardigheden en aan kennis over bepaalde maatschappelijke fenomenen. Om jullie extra uit te dagen laten we sprekers en trainers naar het Emmauscollege komen. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema “Media en Beïnvloeding”. We zullen mensen uitnodigen die dat dagelijks werken op dit thema, of anderen trainen of adviseren hoe dat te doen. En natuurlijk gaan we zelf ook proberen de wereld een stukje te beïnvloeden. 

Het idee van M-excellent is dat de deelnemende leerlingen niet noodzakelijk alle lessen nodig hebben voor het halen van bovengemiddelde resultaten. De activiteiten van M-excellent vinden deels tijdens de reguliere lessen plaats. Voor een ander deel vinden ze plaats tijdens KWT of buiten schooltijd. Soms zullen we ergens op bezoek gaan: houd er rekening mee dat je een paar keer een treinkaartje zult moeten kopen. Je zult dus reguliere lessen missen en bent er zelf verantwoordelijk voor dat je toch altijd bij en voorbereid bent. 

Om je aan te melden dien je een sollicitatiebrief te sturen en moet je mentor jouw sollicitatie ook onderschrijven. Je hoeft niet noodzakelijk een M-profiel te hebben, ook leerlingen met een N-profiel en meerdere M-vakken zijn van harte uitgenodigd. Wel moet je een bovengemiddelde motivatie hebben en goede resultaten hebben en blijven houden. 
Lever je sollicitatiebrief voor 11 oktober in via het postvak van Roland van Loosbroek (LOO).

Het belooft een geweldig project te worden en we hopen dat jullie erbij zullen zijn.

Met vriendelijke groet,
Mirte Martinus
Rick Swibben 
Roland van Loosbroek

Neila is Jonge Denker des Vaderlands!

Neila Bakija boekt succes na succes. Na een prachtige speech en een spannende gespreksronde in de finale mag Neila zich Jonge Denker des Vaderlands noemen. Het komende jaar zal zij de Denker des Vaderlands, prof. dr. René ten Bos, bijstaan bij diverse mediaoptredens. Van harte gefeliciteerd!  Lees meer →

Voorstel Neila c.s. gaat naar Europees Parlement!

Van 4 tot 11 november vond het internationale Model European Parliament plaats in Helsinki. Neila Bakija uit 6V was een van de acht gedelegeerden van Nederland. Ze zat in de commissie “Women’s Rights and Gender Equality”, die een grote overwinning heeft geboekt. Hun voorstel is door de meerderheid van het “parlement” goedgekeurd! 
Lees meer →

Neila naar de finale van Jonge Denker des Vaderlands

Neila Bakija heeft het weer gedaan: ze heeft zich nu weten te plaatsen voor de laatste ronde van de Jonge Denker des Vaderlands. Na een columnwedstrijd behoort zij tot de laatste 14 kandidaten voor de titel Jonge Denker des Vaderlands. Lees meer →