Lastplak in The Emmaus Gym!

Eliz ErsoyAlgemeen

Wereldwijd bekend Street Art collectief ‘Lastplak’ bezocht het Emmauscollege. Lastplak is een groep die de verschillende stijlen van Street Art artiesten combineert tot één geheel. Om onze fitnessruimte nieuw leven in te blazen, hebben zij met 7 man de muren ervan met graffiti bewerkt.

Zo kwamen we op het idee

De sectie LO heeft vorig jaar een plan ingediend om de fitnessruimte volledig opnieuw in te richten. Daarbij werd vakoverstijgend gedacht. Een van de docenten is gek op street art en vond het een leuk idee om de muren een frisse look te geven. Er zijn ook 9 leerlingen (uit vele inschrijvingen) uitgekozen om de ruimte vol Street Art te creëren. Uiteindelijk gaan de leerlingen 6 borden van ruim een meter bij een meter voorzien van hun eigen stijl en maken zij de letters voor The Emmaus Gym.

Aan de slag!

Op 6 november kwam Lastplak langs op het Emmauscollege om eerst zelf een werk te maken voor The Emmaus Gym. Op 12 november waren de leerlingen aan de beurt en volgden zij een workshop om te oefenen met graffiti. Over twee weken gaan ze aan de slag met het creëren van hun eigen stijl voor de ruimte en zal de fitnessruimte voorzien zijn van schitterende werken van leerlingen.