Leerlingen uit 6V winnen het Scholierendebat

Het SchoolvoorbeeldExcellentie


Op dinsdag 19 november hebben Vijay Sookha, Lisa van Gent, Jordi van Stigt Thans, Laura Yeung, Vincent van den Bos en Tessa Wanders uit 6 vwo het Scholierendebat Rond de IJssel gewonnen.
Het debat vond dit jaar voor de zesde keer plaats, deze keer op de winnende school van vorig jaar, het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel. De vijf deelnemende scholen (behalve onze school en het IJsselcollege nog het Thorbecke, het Krimpenerwaardcollege en het Comeniuscollege) streden om de eer en de beker met stellingen rond het thema het studentenleven. Alle scholen bereidden zes stellingen voor en vlak voor het debat werd geloot welke stelling er verdedigd en welke aangevallen moest worden.


De stelling die wij moesten verdedigen luidde ‘De  numerus fixus moet worden vervangen door selectie op motivatie’ . De stelling die wij moesten aanvallen was ‘Het bindend studieadvies moet van de baan’. Een jury bestaande uit een docent van de Erasmus Universiteit, een politicus van het CDA die zelf debatlessen verzorgt en een lid van de JOVD, besliste na de eerste vijf rondes dat onze school samen met het Thorbecke door zou gaan naar de finale. De finalestelling, ‘Studeren wordt weer voor de rijken’,  is door onze leerlingen glansrijk verdedigd en daarmee wonnen wij de felbegeerde beker. Omdat wij dit jaar gewonnen hebben, zal het debat volgend jaar op onze school plaatsvinden.
Wij bedanken onze leerlingen hartelijk voor hun inzet!