Lekker vakantie gehad! Of toch niet?

Patrick SchuitemaAlgemeen, Excellentie

YES! Vakantie! De meeste leerlingen van het Emmauscollege hebben op Instagram laten weten dat ze zich zorgen maken voor aankomende toetsweek, waar ze keihard moeten strijden om goede cijfers te halen. Maar het werk laten ze nog wel even naast zich liggen… Leerlingen van de Masterclass MEDIA hebben het uitgezocht.

We zijn gestresst, maar beginnen toch te laat met leren.

Dus, de toetsweek nadert, wat een enorme stress levert. Maar is iedereen echt gestresst of valt het allemaal wel mee? Wij hebben op Instagram polls geplaatst en de resultaten liepen uiteen. Zo’n 60 % stemde wel gestresst te zijn. Hoe ver van te voren begint iedereen met leren? Ongeveer de helft zegt de avond van te voren te beginnen… dat wordt nachtwerk. Maar… You can do this! Toch hebben veel leerlingen vertrouwen in de toetsweek. Veel leerlingen denken dat ze de toetsen goed gaan maken. Dat is top, want een goed begin is het halve werk! Hieronder een paar tips om de toetsweek te overleven.

Tip 1: Maak een planning!

En houd je er ook aan… De meeste leerlingen beginnen in de vakantie enthousiast een planning te maken, maar vervolgens laten we die naast ons liggen op het bureau. Maak een reëele planning. Zorg ervoor dat je niet te veel dingen inplant op één dag, want dan haal je het niet. Zo zorg je ervoor dat je je planning bijhoudt, en voorbereidt de toetsweek in kunt gaan.

Tip 2: Begin op tijd!

Iedereen stelt het leren zo ver mogelijk vooruit, maar ooit moeten we het boek of de iPad erbij pakken en toch echt de stof gaan leren. Zorg ervoor dat je een paar dagen van te voren begint, en de dag voor de toets alleen nog de stof hoeft te herhalen.

Tip 3: Een goed begin is het halve werk!

Het klinkt misschien cliché, maar zorg dat je het jaar goed begint. Goede cijfers leggen een goede basis voor de rest van het jaar, zo kom je niet in de stress aan het einde van het schooljaar, waar je voor elke toets een 9 moet halen, om over te gaan.