M-excellent zoekt buddy’s

Ank MinkmanExcellentie

Sinds november 2015 zijn wij, leerlingen van de M(aatschappij)-excellent-groep uit 5V, bezig met het opzetten van een wervingscampagne voor stichting De Nieuwe Kans. Deze stichting zet zich in voor kansarme jongeren in Rotterdam-Zuid door trainingen, banen en persoonlijke ondersteuning te bieden. Voor dit laatste punt hebben wij uw hulp hard nodig! 

Eén van onze taken is het werven van buddy’s. Dat zijn mensen met relevante levenservaring die een jongen onder zijn hoede wil nemen. Wij zijn opzoek naar mensen die het leuk vinden om een ander te helpen en daarom buddy willen worden. Wij denken dat u, als ouders van middelbare (havo/vwo) scholier(en), bij uitstek geschikt bent om deze jongeren te ondersteunen. Het is vooral de bedoeling dat de jongeren kunnen meemaken dat er ook een andere manier van leven is, dan dat zij gewend zijn. De belangrijkste taak van een buddy is een luisterend oor bieden en fungeren als ‘het goede voorbeeld’. De taken verschillen en u kunt zelf bepalen hoe groot de rol is die u speelt als buddy. De ervaring leert dat de jongeren erg veel baat hebben bij een buddy en dat het zijn van buddy ook heel erg leuk is om te doen. U kunt immers echt iets betekenen!

Kortom: wij zijn opzoek naar mensen die het belangrijk vinden om iets te doen voor hen die het minder hebben getroffen in het leven. Uiteraard moeten dat mensen zijn die dit leuk vinden om te doen. Relevante levenservaring en affiniteit met het helpen van jongeren is vereist.

Wilt u nog meer informatie over ons project en/of stichting De Nieuwe Kans? Klik dan op deze link.

Onlangs is M-excellent in de media geweest over het werven van buddy’s. Luister hier het interview met OmroepZuidplas terug.

Heeft u interesse, zijn bepaalde zaken nog niet duidelijk of kent u iemand die hiervoor geschikt is? Neem dan contact op met Gijs Verhoef (5VA). Mijn leerlingnummer is 110264

Uiteraard zijn wij voor meer informatie en vragen altijd bereikbaar!

Alvast heel erg bedankt,

de leerlingen van M-excellent