Medea Hofpleintheater

Het SchoolvoorbeeldGymnasium

Op vrijdagavond 26 april bestaat er voor leerlingen uit 2G t/m 5G de mogelijkheid om de toneel-voorstelling Medea van het Hofpleintheater te bezoeken. We bevelen deze voorstelling van harte aan onze leerlingen aan, want de voorstellingen van het Hofpleintheater zijn voor en door jongeren gemaakt en al vaak een succes gebleken. Daarom zijn er ongeveer 70 kaarten door de school gekocht voor deze voorstelling.


Op de website van het Hofpleintheater schrijven zij zelf over de voorstelling Medea:
“De liefde brengt Medea naar het land van haar vriend. Ze laat alles achter en gaat met hem mee. Zij spreekt de taal niet en zij kent de cultuur niet. Bovendien heeft de bevolking het niet zo op vreemde-lingen. Wanneer Medea’s vriend haar bedriegt met de dochter van de koning, en zich tegen haar keert, loopt het uit de hand. Medea is een ontroerende voorstelling over een eeuwenoud, maar modern conflict.”

De vriend die hier genoemd wordt is Jason en zo sluit dit toneelstuk aan bij één van de films die we zullen laten zien tijdens de filmmiddag voor 4G (zie elders). De leerlingen zullen in de lessen Grieks en/of Latijn (kort) worden voorbereid op de voorstelling.

De leerlingen moeten zich via de ELO intekenen als ze mee willen naar deze voorstelling. Zoals gezegd worden de kaarten betaald door de school. Nog altijd blijkt dat vaak 10% van de leerlingen die zich opgeven uiteindelijk niet komen op die avond. Dit is natuurlijk zonde van het geld dat de school hieraan besteed. We hopen dat we samen met ouders dit percentage kunnen terugbrengen richting de 0%. Daarom verwachten we wel dat leerlingen die zich inschrijven ook ècht meegaan en die avond van 26 april vanaf 19:00 uur vrij houden!

L. Arends, docent KT