Natuurkundeleraar wint astro-fotografieprijs

Estelle HendriksAlgemeen

Applaus voor natuurkundeleraar meneer van der Hoeven! Hij ontving een prijs tijdens de ‘Astronomy photographer of the year’ competitie van de Royal Observatory in Greenwich. Deze wedstrijd wordt ieder jaar gehouden om de beste astrofoto’s te kiezen. Daarvoor zijn er elk jaar zo’n 4500 inzendingen waarvan er 32 prijswinnende foto’s zijn met één overall winnaar.

Meneer van der Hoeven: “Ik doe al sinds 2013 mee met deze wedstrijd, aangezien mijn grote hobby astrofotografie is. Ik ben daarbij al in 7 jaren in de shortlist terecht gekomen, maar dit jaar behaalde ik voor de eerste keer een prijs. Ik had de tweede plaats in de ‘People en Space’ categorie.”

De foto is gemaakt op de Maasvlakte. “Vorig jaar was er vlak na zonsondergang een komeet te zien en ik wilde deze graag op de foto vastleggen. Omdat deze heel laag boven de horizon stond in het noorden zocht ik een plek om deze te kunnen fotograferen. Zodoende kwam ik op de Maasvlakte, waar er vrij zicht is over zee. Bij toeval voer er een schip langs waardoor deze foto zo is ontstaan“, aldus meneer van der Hoeven.

  • De prijswinnende foto zie je boven het artikel en kun je hier tussen de andere inzendingen zien.
  • Klik hier voor meer astro-foto’s van meneer van der Hoeven.