N&T leerlingen VWO opgelet!

Ank MinkmanAlgemeen

Leerlingen die interesse hebben om later Luchtvaart- en Ruimtevaart techniek te gaan studeren aan de TU Delft kunnen gratis online college ‘Introduction to Aeronautical Engineering’ volgen. 1402_Mooc_Aeronautical_EngineeringOp 3 maart start de gratis online cursus ‘Introduction to Aeronautical Engineering’. Deze cursus – waarvoor zich inmiddels meer dan 9.000 mensen hebben aangemeld – leert cursisten in tien weken alles over de beginselen van de luchtvaarttechnologie, van aerodynamica tot vluchtmechanica. Na afloop kunnen de online studenten de basisberekeningen uitvoeren die nodig zijn om een vliegtuig te laten vliegen.

Meedoen aan het college betekent meer dan alleen het online bekijken van videocolleges. De ervaring leert dat de gemiddelde cursist zo’n 12 uur per week nodig heeft om huiswerk te maken, vliegtuigen te ontwerpen en te discussiëren met de docenten en medecursisten op een forum. De voertaal is Engels. Niet eenvoudig dus, maar voor N&T leerlingen die overwegen de Bacheloropleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechnologie te doen, een goede kennismaking met en voorbereiding op de stof en de docenten. Hoewel het tempo hoog zal zijn, is het wel mogelijk om de video’s met de uitleg meerdere keren te bekijken.

MOOCs
De TU Delft biedt deze gratis online lessen – zogenaamde Massive Open Online Courses (MOOC) – aan via Edx, een online platform voor onderwijs, waarmee onder andere MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk maken. Waarom biedt de TU Delft deze gratis cursussen? Om relevante kennis toegankelijk te maken voor niet-ingenieurs.

Lijkt het je interessant om hieraan mee te doen, meld je dan zo snel mogelijk aan door een mail te sturen naar bra@emmauscollege.nl, want de colleges beginnen volgende week al!