Talent krijgt alle ruimte op het Emmauscollege. We bieden veel mogelijkheden om extra uitdaging te bieden aan leerlingen die dat zoeken. Dit doen we op school en in samenwerking met buitenschoolse partners. Zowel binnen als buiten de lessen bieden we verrijking op het gebied van taal, techniek, wetenschap, cultuur en sport.

Het Emmauscollege is een partnerschool van U-talent, een samenwerkingsverband met de Universiteit van Utrecht en de Hogeschool van Utrecht. Een deel van deze activiteiten staat open voor iedere gemotiveerde leerling, een ander deel is enkel toegankelijk na een selectieprocedure.

Op het Emmauscollege moedigen we leerlingen aan om deel te nemen aan olympiades. Jaarlijks doen bovenbouwleerlingen mee met filosofie, wiskunde en biologie olympiades. Examenleerlingen van wie de cijferlijst gemiddeld 7,5 of hoger is, kunnen lid worden van de Socrates Honour Society. Deze stichting brengt toptalent samen in een uniek landelijk netwerk.

Onderbouw

Wij bieden al vanaf de brugklas verrijkende modules aan. Zo kunnen brugklassers in hun EMC-uren bijvoorbeeld kiezen voor het pre-gymnasiumprogramma, Cambridge English, filosofie, debat, geschiedenis, Italiaans, lichamelijke opvoeding, muziek, sterrenkunde, schaken en science. Vanaf de tweede klas is het mogelijk om Spaans te leren. Ook kun je je dan aansluiten bij het debatteam of schaaklessen volgen. Voor leerlingen uit 2 havo is het mogelijk om Engelse les te volgen op Cambridge English niveau. Leerlingen uit 2 atheneum krijgen hun Engelse les standaard op dit niveau.

      

Bovenbouw

Het Emmauscollege staat bekend om het grote aanbod aan vakken dat we aanbieden. Hierdoor kunnen onze leerlingen hun vakkenpakket naar hun wensen samenstellen. Want naast de reguliere vakken zoals geschiedenis en natuurkunde, kun je bij ons ook kiezen voor informatica, filosofie, wiskunde D, maatschappijwetenschappen, bedrijfseconomie, tekenen en muziek. Ben jij goed in talen? Dan kun je met Cambridge Engels, Goethe Duits (enkel op VWO) en Delf Scolaire en français een moderne vreemde taal op een hoger niveau afronden.

Naast de extra mogelijkheden binnen het vakkenpakket, kunnen leerlingen van het Emmauscollege hun talenten ook via diverse manieren ontplooien.


Ontdek de programma’s en activiteiten wij aan onze leerlingen aanbieden op het gebied van…

of lees meer over het verrijkingsprogramma in de brugklas.


Bij deelname aan verschillende activiteiten zijn soms kosten verbonden. Hiervoor verwijzen wij u naar dit overzicht.