p1150256-b

In dit excellentieprogramma kunnen leerlingen zich verder ontwikkelen in:

Muziek

Muzikaal getalenteerde leerlingen kunnen podiumervaring opdoen door zich op te geven voor het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert of voor een professionele muziek-theaterproductie.

In de bovenbouw kunnen leerlingen muziek als examenvak kiezen. Zij maken veel muziek, krijgen muziektheorie, beluisteren en analyseren muziekstukken, arrangeren en componeren zelf muziek en kunnen het praktijkgedeelte afsluiten met een openbaar optreden voor publiek. Ook wordt er regelmatig een muziekclinic aangeboden.

Tekenen

In de onderbouw wordt jaarlijks een expositie van de beste werkstukken buiten de school ingericht. In de eindexamenklas organiseren de leerlingen zelf de Emmaus Eindexamen Expositie.

Voor de leerlingen in de derde klassen is een speciaal programma ontwikkeld om hen bewust te maken van hun tekentalent. Zij kunnen zich aanmelden voor de ateliermiddagen.

Een onderdeel van het excellentieproject is ‘reflectie van perfectie’. Leerlingen worden uitgedaagd om een zo perfect mogelijke tekening dan wel schilderij te maken. Leerlingen die zich uitzonderlijk goed hebben ingezet om bijzonder werk te maken, maken kans op het “reflectie van perfectie” certificaat.

3D-printen in de MAKERSPACE

In de onderbouw krijgen de leerlingen in de lessen handvaardigheid/techniek les in de basisbeginselen van het 3D ontwerpen met de computer. Elke leerling maakt minimaal één keer een eigen ontwerp dat bijzonder genoeg is om te worden uitgeprint.

In de bovenbouw wordt in KWT-tijd de basistraining ‘Onderzoekend Ontwerpen’ aangeboden. Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen die het vak Informatica volgen.

Alle leerlingen die geïnteresseerd zijn in 3D-technologie, kunnen in hun eigen tijd en na overleg met een docent HT, een 3D-product ontwerpen en laten printen.