In dit excellentieprogramma kunnen leerlingen zich verder ontwikkelen in:

Muziek

Het vak muziek is leren met je hart, hoofd en handen. Onze maatschappij vraagt in veel beroepsgroepen flexibele en creatief denkende mensen. Dit ontwikkel en stimuleer je bij muziek.

Als muzikaal getalenteerde leerling krijg je volop de gelegenheid jezelf te ontplooien op muzikaal gebied. Je kunt deelnemen aan ons jaarlijks Nieuwjaarsconcert, Open Podium of de muziektheaterproductie.

In de bovenbouw kun je muziek als examenvak kiezen. Je maakt veel muziek, krijgt muziektheorie, beluistert en analyseert muziekstukken, arrangeert en componeert zelf muziek en je kunt het praktijkgedeelte afsluiten met een openbaar optreden voor publiek. Ook zijn er regelmatig muziekclinics. Je kunt voor je profielwerkstuk een onderwerp uit de muziekcultuur kiezen.

Tekenen

In de onderbouw wordt jaarlijks een expositie van de beste werkstukken buiten de school ingericht. In de eindexamenklas organiseren de leerlingen zelf de Emmaus Eindexamen Expositie.

Voor de leerlingen in de derde klassen is een speciaal programma ontwikkeld om hen bewust te maken van hun tekentalent. Zij kunnen zich aanmelden voor de ateliermiddagen.

Een onderdeel van het excellentieproject is ‘reflectie van perfectie’. Leerlingen worden uitgedaagd om een zo perfect mogelijke tekening dan wel schilderij te maken. Leerlingen die zich uitzonderlijk goed hebben ingezet om bijzonder werk te maken, maken kans op het “reflectie van perfectie” certificaat.

3D-printen in de MAKERSPACE

In de onderbouw krijgen de leerlingen in de lessen handvaardigheid/techniek (HT) les in de basisbeginselen van het 3D ontwerpen met de computer.

In de bovenbouw wordt bij het vak informatica gewerkt met het 3D ontwerpprogramma FUSION. In KWT-tijd is het mogelijk een beroep te doen op diverse faciliteiten van de sectie HT.

Alle leerlingen die geïnteresseerd zijn in 3D-technologie, kunnen in hun eigen tijd en na overleg met een docent HT, een 3D-product ontwerpen en een printopdracht voor de 3D-printer aanleveren.