Er zijn verschillende universiteitsprogramma’s voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw van het vwo. Wij stimuleren onze leerlingen van harte om hieraan deel te nemen.

Het Pre-University programma is een onderdeel van de universiteit. Leerlingen kunnen na selectie onderwijs op de universiteit volgen. Dit doen zij naast hun vwo-opleiding. De programma’s zijn opgebouwd uit onderwijsblokken die breed zijn opgezet. Naast het volgen van colleges doen zij onderzoek in laboratoria en onderzoekgroepen.

In de afgelopen jaren hebben meerdere leerlingen van onze school een Pre-University programma gevolgd bij Junior Medschool van het Erasmus MC en de universiteiten in Delft en Leiden.

u-talentNaast deze uitgebreide programma’s kunnen geselecteerde leerlingen zich binnen het U-talent-connectie project aanmelden voor één of twee-daagse masterclasses op de Universiteit Utrecht. Dit voor verdieping in bèta, voorbereiding op studiekeuze of inspiratie voor een profielwerkstuk. Ook wordt vanuit de Universiteit Utrecht hulp aangeboden bij het organiseren, plannen en schrijven van het profielwerkstuk. Wilt u meer weten? Deze link brengt u naar de site van U-talent.