Ons goede doel voor dit schooljaar

Elk jaar zet onze school zich in voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het project ‘Nairobits’ van Edukans, een organisatie die zich inzet voor betere onderwijskansen in ontwikkelingslanden.
De organisatie Nairobits is sinds 1999 gevestigd in Nairobi in Kenia en richt zich op kwetsbare jongeren tussen de 15 en 24 jaar oud die vaak in sloppenwijken leven. De jongeren krijgen training aangeboden in multimedia, ICT, ondernemerschap en sociale vaardigheden om hun kans op betaald werk te vergroten. 
Een van de grootste problemen binnen de Keniaanse samenleving is de werkloosheid onder jongeren. Nairobits wil dit probleem aanpakken in samenwerking met het Ministerie voor Jongeren en Sport door ICT te integreren in de beroepsopleidingen.

In de loop van dit schooljaar zullen wij acties organiseren om geld voor dit goede doel in te zamelen. Wij houden u op de hoogte.

Opbrengst voor het Glazen Huis

Gisteravond heeft het Emmauscollege een bezoek gebracht aan Het Glazen Huis in Breda. In de afgelopen weken hebben alle klassen actie gevoerd voor Serious Request. 22 leerlingen uit de klassen die voor de hoogste opbrengst hebben gezorgd, mochten de cheque van maar liefst 10.749,87 euro overhandigen. 
Lees meer →

Klas 4HB duikt het water in voor Serious Request!

Klas 4HB duikt op maandag 19 december het water in voor het goede doel! De leerlingen vertrekken om 14.30 uur naar Nesselande en springen om 15.15 uur het water in bij de boulevard. Met de opbrengst van deze actie steunen zij via Serious Request het Rode Kruis.  Lees meer →

Klassenacties Glazen Huis

Dit jaar staat het Glazen Huis van 18 t/m 24 december in Breda. Alle klassen komen in actie om geld in te zamelen voor Serious Request – het Rode Kruis. Elke klas zet zich in voor dit goede doel. We hopen ook op uw steun.  Lees meer →