Puberbrein en huiswerk!?

Ank MinkmanAlgemeen

Puberbrein en huiswerk; méér leren in minder tijd!? OVE thema-avond op maandag 15 januari om 19.30 uur in de aula.

Vorig schooljaar heeft de oudervereniging van het Emmauscollege (OVE) een lezing verzorgd met het thema: het puberbrein en keuzes maken. Dit was een zeer geslaagde avond. Gezien de belangstelling van de ouders over dit onderwerp, heeft de OVE besloten om dit jaar een lezing te verzorgen, die op zich op zichzelf staat, maar die het onderwerp verder uitdiept en met meer praktische tips komt.

Ankie Remijn zal op 15 januari een lezing geven, met als onderwerp ‘Puberbrein en huiswerk; méér leren in minder tijd?’ In haar lezing staan de antwoorden op de hieronder genoemde vragen centraal.

  • Hoe inspireer en motiveer je je kind?
  • Welke manier van (huiswerk)begeleiden is het meest effectief?
  • Als je pubers hebt, kun je niet om de meest recente inzichten over het puberende brein heen. Dat het puberbrein onvolgroeid is, is inmiddels wel bekend. Maar hoe vertaal je deze inzichten?
  • Hoe leer je als middelbare scholier méér in minder tijd en welke rol kun je daar als ouder in spelen?

Tijdens haar lezing krijg je als ouder praktische handvatten om effectief en efficiënt huiswerk te begeleiden. Het doel is dat ouders met houvast voor de praktijk naar huis gaan. Met gerichte aanwijzingen kunnen leerlingen namelijk hun talenten, capaciteiten en ambities optimaal waarmaken.

Deze avond verwachten we (wederom) veel ouders te verwelkom. Daarom vragen wij u om zich voor deze lezing aan te melden via de email van de OVE: ove@emmauscollege.nl . De lezing start op maandag 15 januari om 19.30 uur in de aula van het Emmauscollege.

Meer info vindt u hier.