Over de grens; in de live uitzending op Radio 1

Op 11 december hebben de lessen Maatschappijwetenschappen van de heer Cornelisse in 5V in het teken gestaan van het onderwerp ‘multiculturele samenleving’, met daarin de eerste officiële les van het lespakket ‘over de grens’. Dit pakket is ontwikkeld door Paulus Vluchtelingenwerk om leerlingen te helpen zich een mening over vreemdelingenvraagstukken te vormen.
Op uitnodiging van deze organisatie hebben journalisten van televisie en dagbladen onze school bezocht om de eerste les bij te wonen. De heer Jeroen Wielaert van LIJN 1 op radio 1 was met de tot kleine studio omgebouwde oude gele Canadese schoolbus aanwezig om twee leerlingen van onze school tijdens een live uitzending te interviewen.

vluchtelingenproblematiek

Voor het afluisteren van de uitzending: klik hier

Na afloop zijn ook nog enkele leerlingen geïnterviewd door verschillende dagbladen; de Wegener Persgroep (regionale dagbladen), het Reformatorisch Dagblad en ‘7 days’.
Artikel over dit onderwerp in Brabants Dagblad: lees verder

PP-presentatie ouderavond 4V

Op 4 september heeft de ouderavond 4V plaatsgevonden. Ouders kunnen hier de informatie, die op deze avond is verstrekt, nalezen.  Lees meer →

Ouderavonden 5/6V en 4/5H

Deze week hebben de ouderavonden van 5/6V en 4/5H plaatsgevonden. Voor de ouders die de informatie, die op deze avonden is verstrekt, nog een keer willen bekijken hebben wij een pdf gemaakt die u met de volgende link kunt openen. 
5 vwo, 
6 vwo, 
4 havo, 
5 havo. 
Lees meer →

Inruilmarkt iPad

Ben je leerling op onze school en wil je je oude iPad inleveren voor korting op een nieuwe? Kom dan met één van je ouders naar de ruilmarkt van Infotheek bij ons op school op dinsdag 27 juni tussen 16 en 18 uur (aan het eind van de toetsweek). Lees meer →