In klas 1 t/m 5 (vanaf augustus 2019 in klas 1 t/m 6) werken leerlingen in de les met een eigen iPad. Daarmee kunnen zij binnen en buiten de les actiever met de stof aan de slag gaan. Ook kunnen zij op hun eigen niveau en in hun eigen tempo werken. In veel vakken gebruiken we de digitale lesmethoden. Hierdoor kunnen we van de extra mogelijkheden gebruik maken.

Binnen het vak ‘Informatie en Communicatie’ leren we de leerlingen in de brugklas hoe ze moeten omgaan met een iPad. Ook maken we ze bekend met het gebruik en de gedragsregels van sociale media.

Iedere leerling zorgt voor zijn eigen iPad. Met een geschikte iPad kan een leerling zeker drie jaar vooruit.

“Ik vind het erg fijn om met een iPad te werken. Als je iets moeilijk vindt, kun je op je iPad extra oefeningen doen. Als je je huiswerk zit te maken en je begrijpt iets niet, dan kun je extra uitleg opzoeken. Een nadeel is wel dat je sneller kan worden afgeleid.” Demi 

In klas 1 en 2 gebruiken wij Klaslokaal. Dit is een programma waarmee we de iPad samen met de leerling kunnen beheren. Hiermee kunnen we leerlingen beter begeleiden en afleiding voorkomen.

U kunt hier meer lezen over de invoering, de kosten, de aanleiding en het beheer van de iPads.