Alle leerlingen werken in de les met een eigen iPad. Daarmee kunnen zij binnen en buiten de les actiever met de stof aan de slag gaan. Ook kunnen zij op hun eigen niveau en in hun eigen tempo werken. In veel vakken gebruiken we de digitale lesmethoden. Hierdoor kunnen we van de extra mogelijkheden gebruik maken.

Binnen het vak ‘Informatie & Communicatie’ (IC) leren we de leerlingen in de brugklas hoe ze moeten omgaan met een iPad. Ook maken we ze bekend met het gebruik en de gedragsregels van sociale media.

Iedere leerling zorgt voor zijn eigen iPad. Met een geschikte iPad kan een leerling zeker drie jaar vooruit.

“Ik vind het erg fijn om met een iPad te werken. Als je iets moeilijk vindt, kun je op je iPad extra oefeningen doen. Als je je huiswerk zit te maken en je begrijpt iets niet, dan kun je extra uitleg opzoeken. Een nadeel is wel dat je sneller kan worden afgeleid.” Demi 

U kunt hier meer lezen over de invoering, de kosten, de aanleiding en het beheer van de iPads. U komt dan op het tabblad ‘iPads in het kort’. Aan de rechterzijde in het kader ‘Lees ook’ vindt u alle benodigde informatie.