Politiek filosoof reageert op paper van Michiel (6v)

Het SchoolvoorbeeldExcellentie

Op 6 november reikt koning Willem-Alexander de Praemium Erasmianum uit aan de Duitse filosoof Jürgen Habermas. Bij deze uitreiking  zal het essay “The Legitimacy of the State” van onze leerling Michiel Polder (6vwo) worden aangeboden aan de heer Habermas, die kort op de analyse van Michiel zal reageren. Michiel schreef dit essay op de Nederlandse Filosofie Olympiade waar zijn essay als beste paper werd verkozen in de categorie Politieke Filosofie.

Jürgen Habermas (1929)  is al ruim 50 jaar een van de belangrijkste politiek-filosofische denkers en geldt als het geweten van Duitsland. In zijn denken staat de democratie en de betrokkenheid van de burgers centraal. Hij gelooft in het belang van het debat, in de ratio als drijfveer voor de politiek, en in de gelijkheid van mensen. Tot zijn bekendste werken horen ‘Zur Strukturwandel der Oeffentlichkeit’, ‘Theorie des kommunikativen Handelns’ en Faktizität und Geltung.


Michiel heeft een bijzonder excellente prestatie geleverd. Van harte gefeliciteerd! We wensen hem veel plezier in het debat met Habermas!