Renovatie toiletgroepen in de oudbouw

Ank MinkmanAlgemeen

In het eerst gebouwde gedeelte van ons gebouw uit 1983 zijn we gestart met de renovatie van onze toiletgroepen. Van de in totaal 13 toiletgroepen hebben we als eerste de jongens- en meisjes toiletgroep tegenover de receptie gerenoveerd en het mindervalide toilet, allen op de begane grond.

ToiletHet ontwerp van de toiletten is gemaakt door Eric de Vos die naast technisch onderwijs assistent op onze school ook binnenhuisarchitect is.

De toiletgroep van de jongens is betegeld met groentinten en die van de meisjes met met oranje/geel. De hele inrichting oogt fris en kleurrijk. De kleuren sluiten aan bij de kleuren die verder in de school worden gebruikt .

De toiletgroepen zijn voorzien van enkele energiebesparende maatregelen. Zo is er LED verlichting toegepast met aanwezigheidsdetectie. Als de toiletten niet worden gebruikt, dan gaat automatisch het licht uit. Elektronische waterbesparende kranen en spoeler vervangen de oude drukspoelers en kranen. Daarnaast zijn er energiezuinige en geluidarme elektrische handdrogers geplaatst. De antracietgrijze gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk.

Tijdens de herfstvakantie zijn de trappenhuizen, de ruimte van de kluisjes en de gangen van de buitenhof voorzien van energiezuinige led verlichting.