Spinning marathon

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen

Geslaagde actieweek KWF 

Dinsdag 13 november jongstleden stond de aula van het Emmauscollege vol met spinningfietsen. Leerlingen, docenten, ondersteunend personeel en familieleden hebben in totaal zes uur gespind om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Om 15.00 uur opende meervoudig Olympisch en wereldkampioen Leontien van Moorsel de spinningmarathon. Zij liep tussen de spinningfietsen door, gaf tips en moedigde de deelnemers aan. Zes professionele instructeurs begeleidden de deelnemers en enthousiasmeerden hen. Dit gebeurde op opzwepende muziek verzorgd door een dj en Dennis Okkema.

De spinningmarathon was een groot succes mede dankzij diverse sponsors. Zo kon er tijdens de spininglessen onbeperkt koel water gedronken worden. De watercoolers die in de aula aanwezig waren werden gratis geleverd door Water Op Wielen van Michael Weber. Na elke les konden de fietsen van het zweet worden ontdaan door schoonmaakspullen van Zegro. En er was voor iedereen een appel van The Greenery. De spinningfietsen kwamen van Innovex Fitness uit Maassluis en deze fietsen werden gratis gebracht en gehaald door verhuisbedrijf Dijkshoorn Euromovers.
Naast het spinnen was er de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje van Ladage Events. 50% van de opbrengst kwam ten goede aan KWF. Tevens bracht Ladage Events geen kosten in rekening.

Onze actie is in de media niet onopgemerkt gebleven. Zowel het Algemeen Dagblad als de Metro heeft een stukje aan ons gewijd en een foto geplaatst.

De spinningmarathon was een groot succes. Wij willen iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingespannen op de fiets, maar ook voor de inzet bij het inzamelen van sponsorgeld en het uitvoeren van verschillende taken rondom de marathon. De spinningmarathon heeft het ongelofelijke bedrag van 13.700 euro opgebracht.

Overige acties
Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 november werden in de grote pauze bara’s en spekkoek verkocht. Dit heeft het mooie bedrag van 400 euro opgeleverd.

In de eerste week van april zal de tweede actieweek plaatsvinden. Over de inhoud van deze actieweek volgt uiteraard t.z.t. meer informatie.

Junior Science seminar ‘Aan de stok met de leider’
Op donderdag 15 november jongstleden hebben 26 bovenbouwleerlingen met het vak biologie in hun pakket de bijeenkomst ‘Aan de stok met de leider’ op Erasmus MC gevolgd. Dr.ir. Leen Blok, bioloog bij het Erasmus MC, deed recent een mogelijke belangrijke ontdekking op het gebied van eierstokkanker. Hij ging deze middag dieper in op de oorzaak van eierstokkanker.

Commissie KWF