Stoelendans voor Serious Request

Ank MinkmanAlgemeen

Op dinsdag 5 december organiseert het Emmauscollege De Grote Serious Request Stoelendans onder begeleiding van onze eigen dj’s. Net als vorig jaar voert onze school actie voor het Rode Kruis. Met deze stoelendans wordt de aftrap gegeven voor de inzamelingsacties.
Iedere klas geeft hier een eigen invulling aan: schaatsen, kerstkaarten maken, cakejes bakken, pubquizzen, yoga met je docent, docentensponsorloop, kerstmarktverkoop of gewoon collecteren. Op allerlei manieren proberen klassen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het doel van dit jaar ‘Breng ze weer samen’.

Tijdens De Grote Serious Request Stoelendans kunnen leerlingen voor het bedrag van drie euro een uurtje stoelendansen, het goede doel steunen èn leuke prijzen winnen. De bovenbouw mag het derde uur de strijd aangaan, de onderbouw kan tijdens het vijfde uur een poging wagen. De kaartverkoop start a.s. dinsdag in de kleine pauze.

Het Serious Request doel van 2017 is de hereniging van ouders en kinderen in rampgebieden. Na natuurrampen en in oorlogsgebieden zijn kinderen vaak noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Wereldwijd zijn hierdoor meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt.  Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis.

Commissie Serious Request