Theaterdagen 3HV

Ank MinkmanKunst

In toetsweek 1 , op vrijdag 4 november (3 havo) en woensdag 9 november (3 vwo) wordt voor de leerlingen uit de derde klas de theaterdag georganiseerd. Ter voorbereiding op het vak CKV-Culturele Kunstzinnige Vorming of KCV-Klassieke Culturele Vorming (verplichte vakken in de bovenbouw) worden zij in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met de professionele Rotterdamse theaters. dsc_1109aIn kleine groepjes worden onze leerlingen door medewerkers van de diverse theaters ontvangen. Zij volgen een workshop en krijgen een kijkje achter de schermen.

Deze dag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. Alle leerlingen volgen in ieder geval per klas een workshop bij het RO-theater. Daarnaast mag men zelf een workshop kiezen uit een gevarieerd aanbod van andere culturele instellingen (Scapino ballet, Codarts, HipHopHuis, Watch that Sound, Nederlands Foto Instituut).

De leerlingen hebben op de voor hen bedoelde theaterdag één toets op het eerste lesuur. Beide dagen zijn zo gekozen dat de dag erna geen toetsen kent. De leerlingen brengen de gehele dag (van 10.30 – 16.00 uur) in het centrum van Rotterdam door. Zij moeten zoals gebruikelijk zelf voor hun lunch zorgen.

Leerlingen gaan zelfstandig met de fiets of metro naar het centrum van Rotterdam en dienen 10 minuten vóór aanvang van de workshop bij de juiste instelling aanwezig te zijn.

Wij hopen net als voorgaande jaren op een dag vol inspiratie.

Namens het CKV/KCV-junior Theaterdag team,

Th.Tullenaar, cultuurcoördinator