Theatervoorstelling M/Nachtsspel

Op 24 en 25 april a.s. voert onze theatergroep een bewerking op van het stuk `Trommelen in de Nacht` van Bertolt Brecht en heeft hieraan een nieuwe naam gegeven “M/Nachtsspel”. Deze naam geeft een indruk op welke wijze de theatergroep het stuk heeft geïnterpreteerd.
Alles in dit stuk van Brecht gebeurt in een nacht. Wat kan een nacht betekenen, de nacht of zelfs macht, in het leven van een zwangere puber? Wat kan een nacht brengen, plotseling, waardoor een leven kan veranderen of zelfs eindigen? Wie beslist over het leven en tot welke leeftijd zou je als kind naar je ouders moeten luisteren? Is abortus een tragische zonde? Is liefde meer of minder belangrijk dan sociale en financiële zekerheid?


De spelers zijn op zoek gegaan naar de essentie van het verhaal dat Brecht in de jaren 20 heeft geschreven, hebben de situatie telkens vertaald naar het heden en hebben een keuze gemaakt over de vorm van het stuk en de verhaallijnen. Naast typisch Brechtiaans spel zie je ook een zeer eigentijdse dynamische theatervorm.

De spelers hebben hun doel bereikt door datgene waar Brecht voor staat, letterlijk en figuurlijk op het podium neer te zetten; episch theater, waarin de speler afstand mag nemen van zijn rol, om uiteindelijk aan het publiek duidelijk te maken: het is maar theater!
Geniet op 24 en 25 april van “M/Nachtsspel” in de aula van het Emmauscollege.
De try-out op 22 april is alleen toegankelijk voor medewerkers en leerlingen die bereid zijn om na afloop een discussie over de voorstelling met de theatergroep aan te gaan. 


Try-out 22 april start om 17.00. Toegang 2 euro. Medewerkers gratis.
Voorstelling 24 en 25 april start om 19.15. Toegang 4 euro.
Kaarten zijn te koop aan de deur.

Mw. D. Tsangaratou, docent drama

Oproep voor muziektheater

We gaan dit jaar weer een muziektheaterproductie maken met een liveband, zangers en zangeressen, toneel en dans. We zijn dus op zoek naar TALENT! Kun jij zingen of speel je een instrument, kun je dansen of houd je van acteren? Geef je dan op voor de audities! Check hier het filmpje! Lees meer →

Geef je op voor de muziektheater-productie!

Dit jaar gaan we voor het eerst een muziektheater-productie maken met een liveband, zangers en zangeressen, toneel en dans. We zijn dus op zoek naar TALENT!  Kun jij zingen of speel je een instrument, kun je dansen of houd je van acteren? Geef je dan op voor de audities! Check hier het filmpje!  Lees meer →

Toneeluitvoering: Romeo & Juliet, the making of”

Op 10 en 11 maart wordt in de aula bij ons op school de toneeluitvoering ‘Romeo & Juliet, the making of” opgevoerd. Onze theatergroep is dit jaar met een moeilijk en gevoelig thema aan de slag gegaan, namelijk onconventionele liefde.  Lees meer →