Theatervoorstelling M/Nachtsspel

Het SchoolvoorbeeldAlgemeen

Op 24 en 25 april a.s. voert onze theatergroep een bewerking op van het stuk `Trommelen in de Nacht` van Bertolt Brecht en heeft hieraan een nieuwe naam gegeven “M/Nachtsspel”. Deze naam geeft een indruk op welke wijze de theatergroep het stuk heeft geïnterpreteerd.
Alles in dit stuk van Brecht gebeurt in een nacht. Wat kan een nacht betekenen, de nacht of zelfs macht, in het leven van een zwangere puber? Wat kan een nacht brengen, plotseling, waardoor een leven kan veranderen of zelfs eindigen? Wie beslist over het leven en tot welke leeftijd zou je als kind naar je ouders moeten luisteren? Is abortus een tragische zonde? Is liefde meer of minder belangrijk dan sociale en financiële zekerheid?


De spelers zijn op zoek gegaan naar de essentie van het verhaal dat Brecht in de jaren 20 heeft geschreven, hebben de situatie telkens vertaald naar het heden en hebben een keuze gemaakt over de vorm van het stuk en de verhaallijnen. Naast typisch Brechtiaans spel zie je ook een zeer eigentijdse dynamische theatervorm.

De spelers hebben hun doel bereikt door datgene waar Brecht voor staat, letterlijk en figuurlijk op het podium neer te zetten; episch theater, waarin de speler afstand mag nemen van zijn rol, om uiteindelijk aan het publiek duidelijk te maken: het is maar theater!
Geniet op 24 en 25 april van “M/Nachtsspel” in de aula van het Emmauscollege.
De try-out op 22 april is alleen toegankelijk voor medewerkers en leerlingen die bereid zijn om na afloop een discussie over de voorstelling met de theatergroep aan te gaan. 


Try-out 22 april start om 17.00. Toegang 2 euro. Medewerkers gratis.
Voorstelling 24 en 25 april start om 19.15. Toegang 4 euro.
Kaarten zijn te koop aan de deur.

Mw. D. Tsangaratou, docent drama