U-Talent Academie voor bèta-talenten in 5/6 vwo

Het SchoolvoorbeeldExcellentie

De U-Talent Academie van de Universiteit Utrecht zoekt leerlingen die uitdaging zoeken in de bètavakken. In 5 en 6 vwo volg je elke maand 2 dagen onderwijs aan de universiteit. Je volgt verdiepende en verrijkende modules en doet practica en onderzoek (o.a. voor je ProfielWerkStuk) in de universitaire laboratoria. Op school volg je het onderwijs in de bètavakken en daar leer je de examenstof. In de BètaPlus-klas, waaraan je ook deelneemt als je geselecteerd wordt voor de U-Talent Academie, volg je verdiepende lessen en voer je uitdagende opdrachten en practica uit. Tijdens het schoolprogramma en thuis bereid je je voor op de activiteiten op de universiteit. Dit vergt eigen initiatief, een extra tijdsinvestering en veel zelfstandigheid.

Is dit iets voor jou? Bezoek 25 maart de U-Talent Academie tijdens de open dag en geef je uiterlijk 12 april op bij de heer Majewski.  

Certificaat
Als je de U-Talent Academie succesvol hebt afgesloten ontvang je een certificaat van de U-Talent Academie. Als je voor een bètaopleiding aan de Universiteit Utrecht kiest, word je daarmee meteen in het eerste jaar uitgenodigd om deel te nemen aan het honoursprogramma; een programma voor studenten die nog meer verbreding en verdieping willen en aankunnen. Als je naar een andere universiteit gaat of je wil aanmelden voor een opleiding met decentrale selectie, dan is dit het bewijs dat jij je onderscheiden hebt in het vwo.

Voor wie?
Leerlingen uit 4 vwo die gemotiveerd zijn voor de bètavakken en die het leuk vinden om zich samen met andere leerlingen te verdiepen in uitdagende onderwerpen worden uitgenodigd om uiterlijk 12 april een motivatiebrief naar de heer Majewski te sturen. Een toelatingseis is dat je de vakken wiskunde B, natuurkunde, scheikunde en biologie volgt en daarin goed mee kunt komen. Op school zullen vervolgens toelatingsgesprekken worden gehouden alvorens leerlingen worden voorgedragen aan de U-Talent Academie.

 

 

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kun je terecht op www.uu.nl/jcu en bij de heren Majewski, Rethans of Steuns. Jij en je ouders zijn van harte uitgenodigd om op 25 maart vanaf 14 uur de U-Talent Academie te bezoeken tijdens de Open Dag. Aanmelden kan via de website. De bètaleerlingen uit 4 vwo worden medio maart ingelicht tijdens de natuurkunde lessen.