Uitwisseling Berlijn

Het SchoolvoorbeeldActiviteiten

Nadat de Duitse uitwisselingspartners in de week van 10 – 15 maart al een bezoek gebracht hadden aan onze school en een toeristisch rondje Nederland hadden gedaan, was het op zondag 7 april onze beurt om af te reizen naar de wereldstad Berlijn. Het weerzien met de Duitse leerlingen was fantastisch, de lange busreis was direct weer vergeten. En wat hebben we veel gedaan in een paar dagen tijd.

Natuurlijk hebben we alle highlights van Berlijn gezien zoals de Brandenburger Tor, de resten van de Muur, de Alexanderplatz, de Kurfürstendamm en het warenhuis KaDeWe, het Holocaustmonument en de Berliner Dom, maar ook een bezoek aan voormalig concentratiekamp Sachsenhausen waar we een krans namens de school hebben gelegd, Schloss Oranienburg en het Neuen Palais in Potsdam stonden op het programma. Voeg daar een avondje in een echte discotheek in hartje Berlijn aan toe met 45 enthousiaste leerlingen en je hebt een fantastische week.

Wij kijken nu al uit naar volgend jaar en ongetwijfeld kijken alle leerlingen terug op een geweldige ervaring. Er zijn vriendschappen voor het leven gesloten en de eerste afspraken om elkaar weer te ontmoeten in de zomervakantie zijn al gemaakt. Het was een topweek!

Mw. B. Schlosser, docente Duits