Wetenschapscongres UL 6V

Op vrijdag 13 juni 2014 organiseert de universiteit Leiden een Wetenschapscongres waar leerlingen uit 6 vwo het profielwerkstuk kunnen presenteren. In de wedstrijd staat de wetenschapscommunicatie centraal (niet de inhoud van het profielwerkstuk). Het gaat erom dat andere leerlingen, die hun profielwerkstuk nog gaan schrijven, geïnspireerd worden door het verhaal.
 

Heb jij een leuk profielwerkstuk waar je graag meer over wilt vertellen, meld je dan aan. De beste onderzoekspresentaties worden namelijk beloond met een prijs. De hoofdprijs bedraagt 400,- euro aan boekenbonnen en alle geselecteerde leerlingen, die tijdens het congres een presentatie verzorgen, krijgen 200,- euro aan boekenbonnen (die je, als je daarna gaat studeren natuurlijk goed kunt gebruiken). Daarnaast krijgen geselecteerde leerlingen o.a. een workshop ‘presenteren’ tijdens een voorbereidingsmiddag en een certificaat van deelname. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden en reiskosten voor presenterende leerlingen worden vergoed.Leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo kunnen het congres bijwonen en workshops volgen op het gebied van onderzoek, wetenschappelijke bronnen raadplegen en studiekeuze. Tijdens de dag komen alle onderdelen van een echt congres aan bod: een officiële opening, een keynote speech (een lezing door een expert op een bepaald onderzoeksgebied), workshops, presentaties en uitreiking van een bewijs van deelname.

Om je voor het congres aan te melden, moet je voor 14 maart a.s. de volgende drie stappen ondernemen:

  1. Meld je middels een formulier (http://www.iclon.leidenuniv.nl/vwo-wo/aansluiting/aanmelding-wetenschapscongres-presentaties.jsp) aan als je wilt presenteren (6 vwo) of als je wilt deelnemen (4,5 vwo). (Ouders en begeleiders melden zich ook aan).
  2. Lever je profielwerkstuk in (als pdf) via e-mail (gijsman@iclon.leidenuniv.nl) of per post/hardcopy naar Aansluitingsprogramma vwo-wo, Universiteit Leiden, Postbus 905, 2300 AX Leiden. 
  3. Zorg voor een aanbevelingsbrief vanuit de school (van de docent die je profielwerkstuk begeleidt, je mentor of de decaan) en stuur deze met je profielwerkstuk mee (per mail of post). In deze brief moet staan waarom jij uitgekozen moet worden en wat jouw competenties op het gebied van presentatietechniek en taalvaardigheid zijn.
Tussen 14-28 maart 2014 vindt de selectie plaats. Vanaf 28 maart ontvangen de leerlingen die zich hebben aangemeld voor het geven van presentaties bericht of zij geselecteerd zijn of niet.
  
Kijk voor meer informatie op de website van het congres.
 

Certificates in English uitgereikt

Vandaag ontvingen 15 leerlingen uit 6V en oud-HAVO leerlingen hun Certificate in Advanced English (CAE) en 89 leerlingen uit 4H en 4V hun First Certificate in English (FCE) uit handen van onze rector de heer Bos. Deze leerlingen hebben aan het einde van het vorige schooljaar (5H/5V en 3H/3V) het CAE en FCE examen afgelegd. Lees meer →

Neila Bakija door naar MEP internationaal!

Onze leerlingen Neila Bakija, Kas Avedissian en Hugo Nusselder hebben afgelopen week deelgenomen aan het Model European Parliament Nederland (MEP). De winnaars van de voorrondes, in totaal 175 leerlingen uit heel Nederland, waren geselecteerd om het Europees Parlement na te spelen. Lees meer →

PP-presentatie ouderavond 4V

Op 4 september heeft de ouderavond 4V plaatsgevonden. Ouders kunnen hier de informatie, die op deze avond is verstrekt, nalezen.  Lees meer →