Het Emmauscollege beschikt over een moderne mediatheek waarvan alle leerlingen en docenten gebruik kunnen maken. Je kunt hier boeken lenen, studeren of werken aan de computer. Klik hier voor onze folder over de mediatheek.

De mediatheek wordt beheerd door mevrouw Van Hoecke en mevrouw Berndsen. Zij worden ondersteund door een team van vrijwilligers.

De mediatheek beschikt over ruim 7000 titels. De collectie omvat Nederlandse Literatuur, jeugdboeken, Engelse, Franse en Duitse boeken, uittreksels en informatieve boeken.

Er staan een groot aantal computers waaraan je gedurende de openingstijden vrij kunt werken. Ook kun je tegen betaling gebruik maken van een printer. Verder zijn er werkplekken waar je rustig kunt studeren.

Mediatheek Aura online

De catalogus van de mediatheek is altijd en overal te raadplegen. Leerlingen kunnen online boeken reserveren, verlengen en hun leenhistorie bekijken.

Om hier gebruik van te kunnen maken moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Klik op deze link
  2. Ga naar ‘Mijn AuraSpace’ en maak een account aan met je leerlingnummer en een zelfgekozen wachtwoord
  3. Download eventueel de Aura Library app op je telefoon of tablet.

Na het inloggen kun je zien welke boeken je hebt geleend, wat de retourdatum is en of er nog kosten open staan. Ook kun je zelf boeken verlengen en reserveren.

Studieruimte

Daarnaast kun je via de mediatheek toegang krijgen voor de 4 studieruimtes/werkplekken. Deze ruimtes kunnen gereserveerd worden aan de balie van de mediatheek.

Openingstijden

De mediatheek is dagelijks geopend van 08.15 uur tot 16.15 uur.