Het Emmauscollege beschikt over een moderne mediatheek die gebruikt kan worden door alle leerlingen en docenten. Je kunt hier terecht voor het lenen van boeken en het inzien van naslagwerken. Ook kun je hier studeren of werken aan de computer.

De mediatheek wordt beheerd door mevrouw Van Hoecke en mevrouw Van Koesveld. Zij worden ondersteund door een team van vrijwilligers.

De mediatheek beschikt over ruim 8000 titels. De collectie omvat Nederlandse Literatuur, jeugdboeken, Engelse, Franse en Duitse boeken, tijdschriften, uittreksels en informatieve boeken.

Er staat een groot aantal computers waaraan je gedurende de openingstijden vrij kunt werken. Ook is er een printer waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Verder zijn er werkplekken waar je rustig kunt studeren.

Mediatheek Aura online

De catalogus van de mediatheek is altijd en overal te raadplegen. Leerlingen kunnen online boeken reserveren, verlengen en hun leenhistorie bekijken.

Om hier gebruik van te kunnen maken moet je de volgende stappen ondernemen:

  1. Klik op de volgende link: https://emmauscollege.auralibrary.nl/auraicx.aspx
  2. Ga naar ‘Mijn AuraSpace’ en maak een account aan met je leerlingnummer en een zelfgekozen wachtwoord
  3. Download eventueel de Aura Library app op je telefoon of tablet.

Na het inloggen kun je zien welke boeken je hebt geleend, wat de retourdatum is en of er nog kosten open staan. Ook kun je zelf boeken verlengen en reserveren.

Kijk voor meer informatie over de mediatheek op https://emmauscollege.auralibrary.nl/auraicx.aspx