De school beschikt over een goed voorziene mediatheek. De brugklasleerlingen krijgen in het begin van het schooljaar informatie over het gebruik van de boeken, computers en de ruimte.

Mediatheek online

Vanaf eind november 2018 is de mediatheek ‘online’. Met Aura Online en de Aura Library app op smartphone of tablet hebben de leerlingen en medewerkers altijd toegang tot de mediatheek. Deze app is gratis te downloaden voor iPhone, iPad, Android en Windows Phone. Op de homepagina van onze website is ook een icoontje in de blauwe balk aan de linkerzijde van de pagina opgenomen die toegang geeft tot Aura Online.

Met de app kan vanaf smartphone of tablet gezocht worden in de collectie van de mediatheek, een boek worden gereserveerd, de leenperiode worden verlengd en nog veel meer. Een account in Aura Online kan als volgt worden aangemaakt:

  • Ga naar de App store, Google Play of Microsoft store en download de app Aura Library.
  • Maak een account aan in ‘Mijn AuraSpace’. Daarna kun je als leerling met je leerlingnummer en zelfgekozen wachtwoord makkelijk en eenvoudig inloggen. Medewerkers gebruiken hun personeelsnummer dat op de chipkaart onder hun naam staat.

Als het aanmelden niet lukt kun je contact opnemen met een van onze medewerkers in de mediatheek die je graag verder zullen helpen.

Algemene regels

  • De mediatheek is als studieruimte door de week geopend van 8.15 tot 16.15 uur.
  • In de mediatheek kun je boeken, tijdschriften en luistertoetsen lenen
  • In de mediatheek kun je ook boeken reserveren, computers gebruiken, printen, kopiëren en informatie zoeken in naslagwerken en op internet
  • Je hebt je pasje nodig om de mediatheek te kunnen betreden
  • Er mag in de mediatheek niet worden gegeten of gedronken