Vakken

In brugklas krijg je les in de volgende vakken:

Bij het vak IC leer je hoe je je iPad het beste kunt gebruiken en leer je de gedragsregels van de sociale media kennen.

Eenjarige brugperiode

Je start je schoolcarrière in een gemengde brugklas. De brugperiode duurt één jaar. In de loop van dat jaar bespreken we met jou en je ouders welk onderwijstype het beste bij jou past: havo, atheneum of gymnasium. Om dit te kunnen bepalen kijken wij niet alleen naar je schoolresultaten, maar ook naar je studiehouding, inzet en interesse. Ook speelt het advies van de basisschool, jouw wensen en die van je ouders hier een rol. Vanaf de tweede klas zit je in een havo-, atheneum- of gymnasiumklas.

Studielessen/plusuren

In de eerste maanden van de brugklas zijn er drie studielessen per week. In deze lessen leer je van je mentor wat een goede methode van leren en een goede studiehouding is, zowel op school als thuis. Medio november krijgen twee van de drie studie-uren een andere bestemming; het worden plusuren. De naam zegt het al, je kunt dan kiezen voor ondersteuning als het in een vak niet zo goed gaat, of voor verbreding en verdieping in een vak waar je graag meer van wilt weten, zoals het pré-gymnasiumprogramma*, Cambridge English, filosofie, geschiedenis, Italiaans, Spaans, 3D ontwerpen en printen, robotica, sport, muziek, schaken, science en sterrenkunde.

*Wil je meer weten over ons gymnasium? Klik dan hier.

“Ik vond Klassieke Talen het leukste plusuur, omdat ik toen wist dat ik gymnasium wilde gaan doen.”

– Eva

Projecten

Een paar keer per jaar organiseren we bijzondere projecten. Zo kennen we het Blijdorp-project (een combinatie van de vakken biologie en tekenen) en je brengt een bezoek aan een theatervoorstelling.