Vanaf de bovenbouw volgen onze leerlingen de vakken uit hun profielkeuze. Ze volgen dus de vakken die zij leuk vinden en waar zij goed in zijn! Voor sommigen leerlingen betekent dit ook dat zij zich verder willen verdiepen op een onderwerp. Dat kan met de Explore-programma’s in de bovenbouw!

Technisch ontwerpen

“Hoe kunnen we Rotterdam groener maken?” – dat is een vraag die je tegen kan komen bij technisch ontwerpen. Bij dit explore-programma word je uitgedaagd om een creatieve oplossing te bedenken voor een probleem uit het bedrijfsleven. Creatief denken, creëren en ontwikkelen staan hier centraal!

Business Class

In de Businessclass leer je meer over verslaggeving, recht en management. En je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag! Tijdens de trainingen leer je presentatie-, argumentatie- en sollicitatievaardigheden die onmisbaar zijn op het HBO én schrijf je je profielwerkstuk.

Goethe Deutsch

Vanaf de vierde klas kunnen vwo-leerlingen Goethe Deutsch volgen in plaats van de reguliere lessen Duits. In deze lessen wordt uitsluitend Duits gespro- ken. Na afronding krijg je een internationaal erkend certificaat!

Emmaus 4 Society

Wil jij je inzetten voor de maatschappij? Dan is Emmaus 4 Society een toffe uitdaging voor je! Samen met groepsgenoten ga je aan de slag voor een maatschappelijke opdrachtgever om de samenleving een stukje mooier te maken!

Elementair Boekhouden

Leerlingen met bedrijfseconomie in het vakkenpakket kunnen hun kennis verbreden met Elementair Boekhouden. Met dit diploma op zak kun je bij verschillende studies vrijstelling krijgen voor bepaalde boekhoud-vakken!

First Tech Challenge

First Tech Challenge (FTC) is een internationale robotica-wedstijd waar leerlingen zelf een robot leren bouwen en programmeren. Jaarlijks is er een nieuw wedstrijdparcours met nieuwe uitdagingen.

BetaPlus

Vind je het leuk om je vast te bijten in een niet-alledaags probleem? En wil je wel meer weten over moderne wetenschap? Dan is de BètaPlus-klas echt iets voor jou!