Dit schooljaar (2021-2022) draaien we een pilot met een nieuw rooster; het 40 minuten rooster. Met veertig minuten per les hopen we de concentratie bij leerlingen te vergroten en eventuele achterstanden door corona weg te werken. Een belangrijke toevoeging hierbij zijn de EMC-uren (EmMausCollege Uren). Leerlingen kunnen zelf kiezen welke vakken ze volgen tijdens deze EMC-uren en of ze ondersteuning of verdieping nodig hebben. Het schooljaar kent zes EMC periodes waarin leerlingen hun ondersteunings- of verdiepingsuren kunnen kiezen.

“Met een korter rooster kan ik mijn aandacht veel beter bij de les houden. En met de EMC- uren kom je ook geen stof tekort!”
– Otto

Dit schooljaar organiseren we tijdens de EMC-uren en deels na school een ondersteuningsprogramma. De overheid heeft gelden vrijgemaakt om achterstanden die opgelopen zijn tijdens het thuisonderwijs in te halen. Wij hebben hiervoor een speciaal ondersteuningsprogramma ontwikkeld in samenwerking met AFTER’S COOL. Bij AFTER’S COOL krijgen leerlingen intensieve begeleiding bij o.a. het leren leren en het ontwikkelen van studievaardigheden.

Leerlingen kunnen zich inschrijven voor de EMC-uren van AFTER’S COOL.